Stemningsrapport fra Oslo Swapmeet


Klokkeriet - Stemningsrapport fra Oslo Swapmeet

Lørdag 17. september var klokkeentusiaster igjen samlet til et nytt Oslo Swapmeet. Det er en samling av klokkeinteresserte, der både profesjonelle aktører og ikke minst vanlige samlere, kan møtes helt uformelt. Vi har tatt en prat med noen av de som deltok. Bak Oslo Swapmeet står entusiastene Torgeir Sanders og Morten Paulsen.

Foto: Morten Paulsen

Per Christian Haugen – samler og WIS

Jeg møter kjente og ukjente, praten gå lett uansett. Klokkeprat er moro, lærerikt og fullstendig irrasjonelt. Hva skjer egentlig med girene når man er uheldig med når man stiller dato….?

Alle utstillerne var gode, de fleste gamle kjenninger. At jeg skulle få se finske ur utstilt var en hyggelig overraskelse, og et bredt spekter av Radium til å prøve på var også spennende.

Oslo Swap Meet ga mersmak, og er vel så bra som GTG, om ikke bedre. Fint kunne kjøpe, selge og bytte. Netthandel er ikke like moro. Å ta en øl etterpå med ur-idioter, gjør kvelden til helmaks, sier Per Christian.

Foto: Morten Paulsen

Morten Andresen fra Marathon/Luminox

Hvordan syns du Oslo Swap Meet fungerer som konsept?

– Swap meet funket meget bra. Bra med folk og mye interesse rundt Marathon. Både fra folk som hadde hørt om eller eide selv. Og noen som aldri hadde hørt om det og ble overrasket at merket var så gammelt og likte historien.

Vil du komme igjen om du blir bedt som aktør?

– Jeg er veldig klar for neste og stiller gjerne.

Vil du anbefale eventet til klokke interessert publikum?

– Ja, så absolutt.

Foto: Morten Paulsen

Thomas Capellen Malling fra Radium

– Jeg representerte Radium Instruments Norge som formgiver. Nettsiden vår er under utvikling, men vi har et sterkt leirbålsmiljø og tar bestillinger på Facebook.’

Hvordan syns du Oslo Swapmeet fungerer som konsept?

–  Det er et vellykket konsept. Personlig synes jeg kanskje det burde «skje mer» eller at det burde være mer på programmet. Vi som representanter står i en nokså monoton rolle, og jeg er sikker på at både kunder og utstillere vil få noe ut av at det plutselig skjer noe spennende og uventet. Dette kan gjerne være klokkerelatert. Både utstillere og gjester er sultne på kunnskap, og det er mye kompetanse i rommet.  Det kan ha elementer av humor – alle elsker å le.

– For meg som formgiver var det utrolig nyttig å få en forsterket forståelse av hva folk liker med Radium.

Møtte du potensielle kunder som ikke kjente merket du representerer?

– Ikke i særlig grad. Radium har meget høy kjennskap i Norge. Men vi var mer opptatt av å tilby touch & feel samt bygge relasjoner med de som allerede kjenner oss.

Vil du komme igjen som utstiller?

– Absolutt! Swapmeet er viktig i forhold til å bygge relasjoner med både kunder, og andre norske klokkemerker.

Vil du anbefale eventet til klokke interessert publikum?

–  Helt klart. Vi gleder oss til neste gang!

Foto: Morten Paulsen

Filip Kjølner en privat klokkesamler

Hvordan syns du oslo swap meet fungerer som konsept?

– Veldig bra! Det er fint med et lavterskeltilbud, det er hyggelig og sosialt. Det er fint å kunne se litt merker og modeller (Radium) som ofte bare er online.

Ble du kjent med andre du ikke kjente fra før i klokkeverden?

-Ja, Thomas fra Radium.

Vil du komme igjen?

-Ja!

Vil du anbefale eventet til klokkeinteressert publikum?

-Ja!

Jon Harald Haraldsen fra Tidssonen

En av de mange som tok turen var Jon Henrik Haraldsen, grunnleggeren av Tidssonen. Det sier litt om hvor allsidig Oslo Swapmeet er, og hvor bredt spekter av publikum som kommer. Alt fra de helt nye og ferske klokkeinteresserte, til de godt etablerte ringrevene i miljøet.

Hva representerer du og din hjemmeside?

– På Oslo Swapmeet stilte jeg som gjest i sivil, men til daglig driver jeg Tidssonen.no og prater klokker på den ukentlige podcasten Klokkelandslaget.

Hvordan syns du Oslo Swapmeet fungerer som konsept?

– Jeg syns konseptet fungerer veldig bra. Et event med lav terskel og lun atmosfære, som passer utmerket å dra innom på en lørdag.

Møtte du potensielle merker som du ikke var kjent med fra før?

– Nei, jeg kjente til aller merkene fra før. Men ikke alle har jeg sett klokkene til «live».

Vil du komme igjen om du blir bedt som aktør eller gjest?

– Absolutt. Stiller med godt humør og kanskje noe å selge eller bytte bort.

Vil du anbefale eventet til klokkeinteressert publikum?

– Ja. Og her er det noe for både nybegynnere og viderekomne i hobbyen. Takk for en hyggelig dag, og ros til arrangørene og utstillerne for å ha fått dette til å skje!

Foto: Morten Paulsen

Øyvind Von Doren Asbjørnsen fra Von Doren

Hvordan syns du Oslo Swapmeet fungerer som konsept?

– Synes dette er et fint lavterskel tilbud for både norske klokkemerker og klokkesamlere som kan selge, bytte og møtes sosialt.

Møtte du potensielle kunder som ikke kjente merket du represterter?

– Ja det gjorde vi.

Vil du komme igjen om du blir bedt som aktør?

-Absolutt!

Vil du anbefale eventet til klokkeinteressert publikum?

– Helt klart, dette var gøy, mange trivelige folk og vi møtte flere som hadde hørt om oss og sett bilder av klokkene våre. De satte pris på å se og fikle med dem i virkeligheten.

Oris fanboy aka Espen Haugland

Hvordan syns du Oslo Swapmeet fungerer som konsept?

– Syns det er genialt, både brands og private salg, Dette gjør at selv de erfarne får muligheten til å se ting de kanskje ikke har sett før.

Møtte du potensielle merker som du ikke var kjent med fra før?

Nei

Vil du komme igjen om du blir bedt som aktør eller gjest?

– Jeg kommer absolutt igjen, og igjen og igjen og igjen

Vil du anbefale eventet til klokkeinteressert publikum?

– Absolutt, her vil både urmakere, klokkegale og nysgjerrige finne noe interessant.

Foto: Morten Paulsen

Rune Bruvik fra Bruvik Fine Timepieces

– Oslo Swapmeet er et veldig fint lavterskel event som gjør møtet mellom merker og publikum mer uformelt. Det oppfordrer til mer dialog og diskusjon rundt klokker. Det gjør at både utstillere og besøkende kan slappe av og snakke om felles lidenskap rundt urdesign og mekanikk i en uformell atmosfære.

– Jeg møtte mange potensielle kunder, der de fleste hadde hørt om Bruvik, men som kanskje ikke hadde dypere kunnskap om de ulike modellene eller prøvd våre produkter på lanken.

– jeg kommer svært gjerne igjen, da dette var en positiv opplevelse, og jeg liker å snakke klokker i de rammer Swapmeet legger opp til.

– Anbefaler event som dette, da det gir en unik mulighet for direkte kontakt mellom merker, potensielle kunder samt mulighet for hyggelig samtale med andre som har interesse for klokker.

Lars Ola Rindseter – Von Doren-samler

– Jeg var på Swapmeet blant annet for å hjelpe til hos Von Doren som ihuga fan og samler av merket.

Hvordan syns du Oslo Swapmeet fungerer som konsept?

– Helt suverent, dette er noe klokke-Norge har manglet i mange år, og nå endelig har fått. Ideen om å ha en trygg plass for å møtes til både kjøp/salg og generell klokkeprat er gull verdt.

Det er også en fin plass for de som ikke er kjent med klokker å komme innom for å få en varm velkomst inn i miljøet.

Møtte du deltakere som ikke kjente merket du representerte?

– Som samler og kjenner av klokkemerket presset jeg ikke på som en selger. Jeg var mer opptatt av å vise frem merket og fortelle litt historie og om hvorfor jeg har valgt å samle på akkurat dette. I tillegg eier jeg noen sjeldne og utsolgte eksemplar som Von Doren selv ikke besitter, så da er det gøy å kunne vise frem disse til publikumet. Det var mange som ikke hadde hørt om merket, eller som ikke visste om noen av modellene, så da var det veldig gøy å kunne vise frem og fortelle til de. Man så virkelig interessen og iveren for klokker hos alle.

Vil du komme igjen?

– Absolutt. Nå har jeg vært med på to av to Swapmeets, og jeg kommer gjerne tilbake igjen. Og igjen, og igjen, og igjen.

Vil du anbefale dette til andre klokkeinteresserte?

– Helt klart! Men ikke bare de klokkeinteresserte. Jeg vil også anbefale de som ikke er interessert i å komme innom, dersom de har en liten klokkefugl i magen. Både for å slippe litt på nysgjerrigheten og for å åpne seg for denne fantastiske verdenen. Alle er velkomne!

Jeg husker spesielt tilbake til møtet med en ung gutt som var der sammen med moren sin. Jeg kunne høre de snakke mye seg imellom om detaljene på klokkene, for så å spørre meg og Øyvind Von Doren om de.

Gutten prøvde noen av klokkene mine på armen sin, og jeg kunne se på både han og moren at de var både veldig interesserte og nysgjerrige på dette. Han fortalte at han hadde nylig fått en Certina i konfirmasjonsgave, som han kom til å passe godt på og var redd for å miste. Jeg tenkte for meg selv at når man så tidlig har en så sterk tilknytting til en klokke og ønsker virkelig å ta vare på den, da er klokkeinteressen sterk. Det gjorde meg veldig glad og stolt av å kunne bidra til hans gryende interesse.

Foto: Morten Paulsen

Steven Grant Moran fra Urfolk

Urfolk fører remmer fra ABP Concept og er den eneste forhandleren for dette merket i Norden. I tillegg tar vi inn andre leverandører på tilbehør, samt at vi utvikler våre egne nerdete idèer i form av merch og lignende. Du finner oss på urfolk.no

Hvordan syns du Oslo Swapmeet fungerer som konsept?

– Vi digger det! Klokke-norge trenger dette. Ett sted hvor vi kan komme for å se, selge og bytte klokker og tilbehør som privatpersoner, men hvor også de mindre bedriftene, som oss/Urfolk, kan komme for å vise fram produkter og møte folket.

Møtte du potensielle kunder som ikke kjente merket du representer?

– Vi kom ikke i direkte dialog rundt kunder som ikke kjente til oss eller ikke, men vi fikk snakket mye rundt ABP Concept sine produkter, kvalitet på våre produkter og remmer generelt. Det var mye prat rundt eksotiske dyreskinn og CITES-reglement som vi er veldig opptatt av (CITES er en internasjonal avtale som overvåker og regulerer handel med arter av ville planter og dyr for å forhindre at de utryddes.), og ikke minst fikk vi snakke med masse kule folk og sett masse kule klokker.

Vi kom også i kontakt med flere kunder som vurderte customremmer, men ikke visste at dette var noe vi leverte, her tror jeg flere fikk øyene opp for mulighetene.

Vil du komme igjen om du blir bedt som aktør?

– Vi kommer definitivt igjen! Når er neste gang? Dette kan absolutt anbefales, både for nybegynneren og for de som kjenner alle på Klokkeriet på fornavn/profilbilde. God stemning og masse snacks for øyet.

Foto: Morten Paulsen