Med Certina DS+ kan du skape din egen stil


Klokkeriet - Med Certina DS+ kan du skape din egen stil

Klokker er klokker, det er ikke så ofte noen kommer med noe som er litt annerledes. Noe nytt og artig. Certina har nettopp lansert sitt nye konsept, Certina DS+. Det tror jeg kan falle i smak hos ganske mange av Klokkeriets medlemmer.

Certina DS+ gir utallige kombinasjonsmuligheter. Foto: Certina

En klokke – mange muligheter

Tanken med den nye DS+ er at du kjøper en basisklokke som kan monteres i fire ulike kasser. Her kan du altså velge mellom vesentlig mer variasjon enn reim eller lenke. Her er det fire ulike kasser med hver sin stil; Sporty Look, vintage stil, maritim stil og til slutt det Certina kaller urban stil.

DS+ er basert på en tredeling av konstruksjonen. Selve uret er en del, urkassen en annen, og til slutt kommer remmen. Siden dette er tre frittstående enheter som kan kombineres uavhengig av hverandre, gir dette et vell av kombinasjonsmuligheter.

Verket presses inn i kassen fra baksiden og sikres med en separat krone som skrues inn. Selve remfestet er på kassen og har Certinas hurtigfestesystem.

Alle kombinasjonene i DS+-konseptet. Foto: Certina

Kan kjøpes i sett og separat

Syns du dette virker spennende kan du kjøpe et av tre ulikesett fra forhandleren som inneholder ett ur, to urkasser og to remmer. I tillegg er det mulig å kjøpe alle deler individuelt på nett. Slik kan du tilpasse akkurat slik du selv ønsker.

Slik beskriver Certina selv de tre ulike settene:

Aqua & Sport

Aqua & Sport-settet har et dynamisk preg: En sort urskive med sunray-finish kan kombineres med dykkerurkassen med enveis roterende bezel, og den sporty utgaven med lengre remfester og seks skruer. Begge brukes med en rem i sort og grått stoff fremstilt av #tide ocean material® og en tredelt metallenke.

Sport & Urban-settet imponerer med elegant tofarget estetikk. Den sølvfargede urskiven med gullfargede timemarkører og sunray-finish passer perfekt til den rene urbane versjonen, og det sporty motstykket med gullfarget PVD-belegg, mørk brun lærrem og milanese-lenke i rustfritt stål.

Foto: Certina

Urban & Heritage-settet appellerer til deg som foretrekker vintage-ur. Den mørkeblå urskiven med sunray-finish og gullfargede timemarkører leveres med en cushion-urskive med fire synlige skruer og den tofargede urban-versjonen, som brukes med den matchende blå NATO-stoffremmen eller den tredelte metallenken.

På nett er det lansert et eget konfigurasjonsverktøy der du kan teste ut ulike kombinasjoner, og lage din favoritt. Klokken kan du få sendt rett hjem, eller du kan sjekke den ut hos din forhandler får du bestemmer deg.

80 timer gangreserve

Inne i hjertet til DS+ finner vi et Powermatic-urverk med en gangreserve på 80 timer og NivachronTM-balansefjær.  Dette materialet påvirkes ikke av magnetfelt, og gir derfor topp mekanisk presisjon under alle forhold.

I tillegg til time-, minutt- og sekundviser har klokken datovindu plassert ved klokken seks. og den er vanntett til hele 200 meter. Hvert sett leveres i en stilig eske der hver av delene har sin plass. Innpakningen fremstilt helt av resirkulerbare materialer.

CEO i Certina Marc Aellen. Foto: Kim Thi Nguyen

– Vi sikter mot de yngre kjøperne

Under lanseringen av DS+ i Sveits, fikk vi en prat med Certina-sjef, Marc Aellen. Her er hans tanker om den nye DS+:

Vil settene komme til alle forhandlere av Certina i Norge?

De vil bli levert til alle forhandlere i slutten av måneden, kanskje en liten sending før til våres forhandlere i Norge.

Hvilken demografi sikter dere til med Certina DS +?

Vi ser sikter mot yngre kjøpegruppe, gjerne som skal kjøpe sin første sveitsiske ur. Men vil også kunne passe for den moderne klokkesamler som liker modifisering.

Dere snakket om en konfigurator på nett i går, kan du utdype?

Tilbehør og kasser vil kunnes settes sammen på en konfigurator på vår side. Det vil også være mulig å supplere bånd, lenke og kasse for kunder som allerede har kjøp et kit.

Hvor mange kombinasjoner kan en konfigurere?

Det har jeg ikke telling på, men det er opp til fantasien med muligheter. En vil kunne kombinere med stållenke, natoremmer, skinnremmer og milanese. Med urkassene kan en få til alt fra en sporty dykker kombinasjon til klassisk stil med skinnrem. Som jeg nevnte, det er opp til fantasien å bestemme.

Kommer alle kassene i en bestemt størrelse?

Jeg har ikke alle detaljer med mål her, men den største dykker-kassen er 43mm og de andre noe mindre. Etter planen har vi også et ønske om å utvikle en versjon til dame/unisex på 38mm.

Er det noe forskjell på vanntettheten på de forskjellige hodene?

Alle hodene kommer vanntett opp til 20 bar (200 m) de vil kunne passe alle de forskjellige kassene.

Vil det komme noen limited versjoner av kassene etterhvert?

Ikke med det første, men det kan åpne seg for muligheter for samarbeid og kanskje studenter kan utvikle en kasse med resirkulert materiale.

Så for de mest ivrige og kreative, så kan folk 3D-printe ut kasser?

Ikke umulig, selve hodet er vanntett. Så lenge man fasilterer for at den skal passe selve klokke-hodet og har en krone som kan holde den låst. Settene kan kombineres til fire ulike varianter per sett. De tre ulike urene kommer med sort skive, hvit skive og blå skive. Remmer og lenker kan brukes om hverandre og kombinasjonene er utallige. Certina har valgt å starte med disse tre kittene for å introdusere konseptet, men det vil være mulig å kombinere ur, urkasser og lenker om hverandre.

DS+-lansering i Sveits. Foto: Kim Thi Nguyen

Harde fakta:

Urverk: ETA Powermatic 80.611 automatisk med Nivachron™ balansefjær, Swiss Made. Gangreserve på 80 timer.

Urets hoveddel: Rustfritt stål 316L, pakning i biomateriale, skrukrone og gjennonsiktig baklokk. 37,4mm diameter. Safirglass og vanntett til 200 meter.

Referanse / Pris:

C041.407.19.051.00  Aqua & Sport-sett kroner 11.300,- 

C041.407.19.031.01  Sport & Urban-sett koster 11.200,- 

C041.407.19.041.01  Urban & Vintage-sett koster 10.900,-

I salg i fra oktober 2022.