Von Doren satser frisk med kronografen Il Tempo Gigante


Klokkeriet - Von Doren satser frisk med kronografen Il Tempo Gigante

Endelig kunne Øyvind Von Doren Asbjørnsen vise det han har arbeidet med de siste to årene. For et fullpakket NIO House i Oslo kunne han endelig vise frem kronografen «Il Tempo Gigante».

Il Tempo Gigante. Foto: Von Doren

Denne gangen har Von Doren hentet inspirasjon fra nettopp, «Il Tempo Gigante» som er kjent for de fleste fra filmen Flåklypa Grand Prix. Resultatet er en spennende kronograf som skiller seg ut i mengden av mekaniske kronografer.

I samarbeid med Aukruststiftelsen har Øyvind skapt en klokke med inspirasjon fra Kjell Aukrust verden, og fra «Il Tempo Gigante» spesielt.

– Kronografer, eller stoppeklokker, er uløselig knyttet til bilsport. Vi har forsøkt å hedre minnet etter Kjell Aukrust, men samtidig også se fremover, sa Øyvind da han presenterte nyheten.

Lars Espen Aukrust. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Tilstede var også Lars Espen Aukrust, styreleder i Aukruststiftelsen. Han var full av lovord om samarbeidet med Von Doren.

– Da jeg fikk forespørselen om et samarbeid med Von Doren, tenkte jeg at dette var gøy, dette må vi gjøre. Jeg har selv vært klokkesamler i 10-15 år, og jeg må berømme Øyvinds entusiasme, sa han.

– Det har vært meget spennende å følge design- og utviklingsprosessen som har pågått i snart to år, og jeg er svært imponert og fornøyd med resultatet. Det tror jeg også min onkel Kjell Aukrust ville vært.

Øyvind Von Doren Asbjørnsen kunne endelig presentere sin nye kronograf. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Artige detaljer

«Il Tempo Gigante» har en rekke spesialle detaljer som gjør at den skiller seg i fra andre mer ordinære kronografer.

Her er det en kronografviser med en tupp formet som et sikte. Det er det samme som «Il Tempo Gigante»-bilen har på grillen. Den lille viseren for løpende sekunder, er formet som en rader. Den har også et gult «radar»-felt som følger sekundviseren rundt. Kronografknappene er formet som eksospotter.

Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Kassen er 41mm bred og 12,5mm tykk. Skiven kommer i to farger, brun eller sort. Den er vanntett til 50 meter.

Stålkassen har en en litt kantete retro aktig utforming med børstet og polert fininsh. Skinnreimen er selvfølgelig av racingtypen med små hull.

Med 41mm er dette en kronograf som passer de fleste. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Harde fakta:

Diameter: 41mm

Kasse: Børstet og polert rustfritt stål

Krone: Skrukrone

Glass: Safirglass

Komplikasjoner: Kronograf, sekund, minutt, time

Urverk: Swiss Made La Joux-Perret L112 med automatisk opptrekk

Gangreserve: 60 timer

Lume: Swiss Super-LumiNova BGW9

Reim: 20mm skinnreim

Vanntetthet: 50 meter, 5 ATM

Pris: 35 900,-