Seiko-intervju: Blir det Seiko Brands store i Oslo? Vil det komme en 6139-reedition?


Klokkeriet - Seiko-intervju: Blir det Seiko Brands store i Oslo? Vil det komme en 6139-reedition?

Optura inviterte til en Seiko Prestige kveld i Oslo nylig, og der kunne klokkeentusiaster samle seg for å få en hyggelig kveld. Her var det både japansk mat og drikke, og et bredt utvalg av Seikos sortiment.

Klokkeriet fikk et intervju med Naoto Hirooka, markedssjef for Seiko Watch Co – Europa og Afrika.

Kommer det en GMT field watch, eller blir det «Brand Store» i Oslo? Det er noe av det vi forsøkte å få svar på.

Naoto Hirooka, markedssjef for Seiko Watch Co – Europa og Afrika i Oslo. Foto: Mildh Press

– Seiko har alltid hatt en sterk posisjon i Norge. Er det Skandinaviske markedet viktig for et globalt merke som Seiko?

– Ja, Skandinavia er en av de viktigste markedene for oss. Grand Seiko og Seiko er veldig godt tatt i mot i Norge og Sverige, selv om det har vært, og er en vanskelig situasjon i verden, sier Hirooka.

– Vi ser at vi har en jevn vekst, og spesielt i luksus- og premium-markedet. Dette gjelder også i det Skandinaviske markedet, legger han til.

– Verden har endret seg mye de siste tre årene. Først fikk vi koronapandemi, og nå krig i Ukraina. Har dette påvirket salget av klokker?

– Vi mener at vi har klart oss bra gjennom denne vanskelige tiden. I år, til tross for mange økonomiske utfordringer, har vi vekst, særlig av de dyrere modellene, forklarer han.

Seiko Prestige event i Oslo. Foto: Mildh Press

– Har nettsalg og e-commerce endret seg i denne perioden?

– Nettsalget har økt, det har sin forklaring i at folk i en periode med lockdown ikke hadde noe annen mulighet til å handle klokker. Dette skjedde globalt, og vår utfordring var å få en effektiv kommunikasjon med kundene og få presentert våre Brand Stores digitalt, forklarer Hirooka.

En måte Seiko tok grep i Norge var å arrangere livestream i samarbeid med Optura. De fikk de vist nyheter, og de fikk ut informasjon om mulighetene på nett.

– Vi mener fortsatt at det er viktig å kunne se og ta på en klokke i virkeligheten, og arrangementer som det i kveld er viktige også i fremtiden. Seiko kommer til å fokusere på både digitale plattformer, og møter fysisk med kunder, forklarer markedssjefen.

– Den nye Seiko 5 GMT serien er en stor suksess. Vil vi få se en GMT-utgave av den Seiko 5-serien uten bezel? En «Field watch» med GMT ville vært fint.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan Seiko 5 Sports GMT har blitt tatt i mot over hele verden. Vi jobber hele tiden med nye produkter som vi håper vil slå an, svarer han.

Sushi hører med under et Seiko arrangement. Foto: Mildh Press

– Vi har nå en rekke vintage-inspirerte, og enkelte reproduksjoner, av Seikos legendariske dykkerklokker fra 60 og 70-tallet. Vil vi få en re-edition av en Seiko automatisk kronograf med 6139/6138-verket?

– Vi har produsert en rekke klokker inspirert av de legendariske dykkerklokkene. Både som vintage-inspirerte modeller, og som gjenskapte vintage modeller. Disse er en suksess både blant gamle og nye Seiko-fans. I fjor lanserte vi den nye Speedtimer Prospex-kronografen. Denne tar opp arven etter den originale kaliber 6139 Speedtimer. Kaliber 6139 var det første kronografverket som hadde både kolonnehjul og vertikal clutch, noe som gjorde at tidtakningen ble mer presis enn tidligere, forklarer Hirooka.

– Mange av de store Sveitsiske merkene kutter ned på antallet forhandlere og satser på sine egne butikker, såkalte «Brand Stores». Vil vi se en Seiko eller Grand Seiko «Brand Store» i Oslo?

– Per nå har vi ingen planer om en «Brand Store» i Oslo. Når det er sagt så er en slik butikk en veldig effektiv måte for å kommunisere vårt verdisyn og historie, men i Norge har vi veldig gode forhandlere som på en god måte formidler Seikos univers til sine kunder, avslutter Hirooka.

– Det er ingen planer om Brand Store i Oslo per nå, sier Naoto Hirooka, markedssjef for Seiko Watch Co – Europa og Afrika, til Klokkeriet.