Marathon er her – og tøffere blir det ikke


Klokkeriet - Marathon er her – og tøffere blir det ikke

Marathon GSAR Automatic 41mm koster 21.900,-. Foto: Morten Paulsen

Wild Gear på Strømmen har blitt Norsk importør av Marathon, De fører hele sortimentet til Marathon i Europa, og har de fleste modeller er på lager. Er det ikke lagervare så har de det på to-tre dager fra fabrikk.

Hvem er Wildgear og hvordan endte dere opp med å satse på klokker?

Vi i Wild Gear er ett grossistselskap som selger alt i fra klokker, fra Marathon og Luminox, til motorsykkelutstyr. Vi har agentur på By City og Nzi, samt kniver fra Buck. Vi har også eget merke som heter Banished som omfatter mc-utstyr, smykker og litt fritidsklær, forklarer CEO i Wild Gear AS, Morten| Andresen.

Marathon GSAR 41mm med stållenke vil koste 22.900,-. Foto: Morten Paulsen

Har dere en fysisk butikk hvor en kan kjennelitt på klokkene og prøve de på armen?

Vi har ett showrom på Strømmen som er ferdig i løpet av november. Der blir det et eget dedikert klokkerom så folk kan komme å se, prøve og selvsagt kjøpe klokker, sier Andresen.

Hvorfor endte dere med å satse på en nisjeprodusent som Marathon?

Grunnen til at vi gikk inn for et samarbeid med Marathon er den spennnende historien til merket. Marathon har sterke røtter i militæret og at de er laget for tøft bruk. Alt er bygget til såkalt «milspec», forklarer Andresen.

. Marathon Pilots Navigator 41mm. Foto: Morten Paulsen

Han kan fortelle at alle eierne i Wildgear er ivrig motorsykkelentusiaster. Og de trenger klokker som tåler en støt. Her er det alt fra mikrovibrasjoner til kraftige støt. De har tidligere fått ristet i filler andre merker av god kvalitet.

Vi gikk i dialog med Marathon, og de digget konseptet vårt med utstyr fra topp til tå, med fokus på det røffe og litt bøllete bruk, legger han til.

Wildgear har valgt å satse på de automatiske utgavene av GSAR-klokkene, men de vil også skaffe quartz-versjonene for de som måtte ønske det.

Prismessig ligger Marathon ganske moderat. En 41mm Marathon GSAR diver koster 21.900,- med reim og 22.900,- med lenke. Marathon Pilots Navigator 41mm koster 4.900,- med quartzverk. Den rimeligste modellen er General Purpose Mechanical GPM som er en 34mm typisk militærklokke med mekanisk verk til 4.190,-.

Marathon er godt kjent blant deler av klokkeentusiastmiljøet, og det blir spennende å se hvordan disse røffe klokkene blir tatt i mot med norsk importør.

Morten Andresen i Wildgear. Foto: Wildgear
Hvit 41mm GSAR og 34mm GMP militærklokke. Foto: Wildgear