Record Heritage – en lekker retrokronograf fra Longines


Klokkeriet - Record Heritage – en lekker retrokronograf fra Longines

Når det gjelder vintage klokker, er Longines et merke det er verdt å merke seg. Deres tidløse eleganse, og fantastiske vintage kronografer, er det mange klokkesamlere som drømmer om. For de fleste blir det med drømmen. En vintage Longines kronograf fra 1940-tallet med inhouseverk, er ikke lett å finne, og om du finner en, snakker vi et seriøst prisnivå.

Da kan den nye Record Heritage være noe for deg. Longines feirer 190 år og markerer det blant annet med en lekker klassisk utseende kronograf.

Den ser nærmest klin lik ut en Longines fra 40-tellet, men er en topp moderne kronograf. Bak den sorte skiven med tachymeter-skala finner du et topp moderne automatisk kronografverk. L895.4 verket er basert på ETA 2892-A2, men er modifisert eksklusivt for Longines. Verket og rotoren er rikt dekorert. Det er COSC-sertifisert kronometer, og er regulert til å holde seg innenfor +5 sekunder per dag. Gangreserven er hele 59 timer.

Den matte sorte skiven har elegant gyldene tall. Tachymeter-skala er også i samme retrofarge. En detalj som jeg setter stor pris på er at Longines droppet dato-vinduet. Selv om dette er en moderne klokke, har de latt være å å vise dato. Det forsterker inntrykket av en tidløs klassiker.

Her er det ingen lume verken på skiven eller på de lekre gyldene slanke viserne.

En 1946 vintage Longines chronograph. Foto: Phillips

Record Heritage føyer seg fint inn i rekken med lekre retromodeller fra Longines. Utseendemessig er den utrolig tro til stilen fra 40-tallet. Ved første øyekast kan en lett tro at dette er en ekte vintageklokke.

Med en størrelse på 40mm har de gjort den en del større enn den typiske 40-talls kronografen som typisk er 33-35mm. Det er en tilpassing til dagens smak som jeg syns er helt grei. Hadde de gått over 40mm hadde det fort blitt feil.

Harde fakta:

Modell: Longines Record Heritage ref. L2.921.4.56.2/6

Verk: L895.4 automatisk kronograf med silicon-blansefjør. 28.800 bph.

Gangreserve: 59 timer

Størrelse: 40mm og 13,8mm tykk

Kasse: Stål med safirglss i baklokket.

Vanntett: 30 meter

Pris: 33.850 kroner

I salg allerede.