Ny spennende Bruvik: Artic Ocean Navigator 


Klokkeriet - Ny spennende Bruvik: Artic Ocean Navigator 

Rune Bruvik får alltid mye oppmerksomhet for sine klokker. Nå er han klar med en ny modell.

– Jeg har jobbet lenge og mye med en ny utgave av Arctic Ocean modellen som kom i 2015. Modellen har svært påkostede detaljer, og de organiske formene med en rund og nærmest vertikal bezel som møter det løftede og buede safirglasset var noe som var svært viktig for uttrykket da den først kom, skriver Rune i en pressemelding.

Han forteller at han lenge har tenkt på å utvikle modellen videre.

– I årene etter 2015 har jeg alltid følt at modellen har fortjent en videre utvikling, da jeg ønsket at de myke buede formene i bezel og glass skulle «lande» videre mot håndleddet, forklarer han.

Han tegnet et nytt endestykke med en myk avrundet form, for å ta imot de runde formene øverst på klokken. Dette var nødvendig for å bevare de organiske formene, men samtidig trekke det visuelle uttrykket videre helt ned mot håndledd.

Klokken har fått nye endeledd mot urkasse Endeleddet kan tas av dersom kunder ønsker å bruke egne 22mm rette remmer. Det er festet med barett for rem, og støttes med en smal lippe på underside.

Arctic Ocean Navigator kommer i to utgaveer. En med lukket urskive, og en skeleton versjon. Begge versjoner er uten dato.

Innvendig er det en viktig forskjell på de to. Skeleton-versjonen drives av et Sellita SW200 Skeleton elaborè automatikk urverk med sorte broer og sort rotor. Den kan du se gjennom safirglasset i front av urskive, og gjennom safirglasset i baklokk.

Lukket versjon kommer med et Sellita SW200 Elaborè automatikk urverk, og med to ulike urskive design.

Inspirert av polfart

Nok en gang har Rune tatt en dykk ned i norsk historie. Den nye modellen er inspirert av norsk polfart, og Fram1 ekspedisjonen fra1893-1896.

– Alle urkasser har en gravert montert sideplate med GPS koordinater for endepunkt for den første Fram-ekspedisjonen;  Fram1. De nådde aldri helt frem til Nordpolen men kom så langt nord som noe menneske hadde vært, forteller han.

Urskivene er ganske spesielle. Mønsteret i sort og stålfarget urskive er hentet fra klatrestiger opp i master på Fram 1 skipet, som er repetert rundt midtre del av urskive. Gradert blå og sort urskive varianter har gradert urskivefarge, og to urskivelag ytterst der indekser er kuttet ut med pålagt selvlysende materiale i urskivelag underst.

Som fellesnevner har de kompassgrader ytterst på urskiven inspirert av temaet for modellen, som er navigasjon i ukjent farvann.

– Kompass-designet ble naturlig videreført i den nye versjonen, da det er en viktig detalj for å understreke temaet og inspirasjon, forklarer Rune.

Han har i mange år tenkt på mulighet for å lage en skeleton-variant, men han syns mange klokker med slik skive blir for rotete .

– Derfor ønsket jeg å gjøre skeleton-versjonen mer subtil. Dette ble gjort gjennom å ha en tydelig ytre urskive med pålagte indikatorer som er lette å se både natt og dag, og spesial bestilte broer/overganger i sort for å lage en «bro/mønster» videre ut i fra den sorte ytre urskiveringen, sånn at det ble en flytende overgang fra urskivering og gjennom urverket som kan ses under safirglass i senter av urskive. Overganger like under glass blir dermed mer som et mønster over de ulike deler av selve urverk og gir et mer «ryddig» uttrykk, forklarer Rune.

Harde fakta:

–  316L børstet urkasse med polerte detaljer langs fester

–  Kasse: Ø: 42mm, Buede Lug til Lug 50mm, høyde: 11,3mm, høyde glass: 2,5mm, krone; Ø 7,5mm

– Forhøyet og buet safirglass med flere lag antirefleks behandling

– Sellita SW200 elaborè automatikk urverk /Sw200 skeleton Elaborè

– 100 meter vanntett med skru ned krone

– Selvlysende materiale i  time indikatorer og visere

– Avtagbart endeledd mot urkasse

– Oljet myk kalvskinnsrem med foldelås (kommer gummirem som kan kjøpes separat sent våren 2023)

– Transparent/safirglass baklokk for versjon med skeleton urverk og lukket baklokk for versjoner uten skeleton

– Veil pris skeleton-versjon: 35.000

– Veil pris lukket-versjon: 20.000

Arctic Ocean navigator kommer levert i etui laget som gamle reisekister.

Forventet salgsstart er mot slutten av Februar for varianter med lukket urskive, og mot slutten av Mars for skeleton versjon.