Innertier fra Tag Heuer: Panda Carrera er tilbake


Klokkeriet - Innertier fra Tag Heuer: Panda Carrera er tilbake

Tag Heuer markerer at det er 60 år siden den nå legendariske Heuer Carrera nodellen ble lansert. I 1963 kom den første Carrera utgaven som en to-registers kronograf i sølv eller sort. Verket var Valjoux 92.

Den nye jubileums utgaven bygger på den ikoniske Carrera ref. 2447SN som ble lansert i 1968. Panda-utgaven ble produsert i et svært lavt antall og er et ettertraktet samleobjekt i dag. Faktisk ble aldri 2447SN avbildet i noen av datidens Heuer kataloger. Der finner vi bare utgavene med sort eller sølv skive.

Originalen fra 60-tallet til venstre, og den nye utgaven til høyre. Foto: Onthedash.com

Carrera 60th Anniversary Limited Edition

Den nye Carrera er den 10. i rekken av re-edition Carrera som bygger på den samme flotte 39mm kassen som et veldig tro til den originale Carrera. Den var riktig nok noe mindre med 36mm, men formen er den samme.

Akkurat som originalen har denne nye utgaven en «sunburst»-skive i sølv med tre sorte registre. Originalen har et manuelt Valjoux 72 kronografverk som har tre registre og kan time opp til 12 timer. Den nye utgaven har Tag Heuer sitt automatiske in-house kronografverk Calibre-02. Det har også tre registre og timer opp til 12 timer.

Den nye panda-Carrera er allerede i salg, og de fleste er nok allerede solgt. Denne er det nok mange som samler på vintage Heuer som vil sikre seg. Det blir produsert 600 eksemplarer.

Dette er vel den re-edition av Carrera som mange har ventet på. Den føyer seg fint inn blant de andre re-edition utgavene som bruker den samme kassen. Den mest kjente av disse er vel Hodinkee sin versjon av Heuer Skipper.

Selv syns jeg dette er en innertier, men jeg skulle gjerne sett at dette ikke var en begrenset produksjon til kun 600 stk. Jeg venter fortsatt på at Tag Heuer kommer en en retro Heuer-modell som kan være tilgjengelig for alle.

Harde fakta:

Model: TAG Heuer Carrera 60th Anniversary Limited Edition (Reference CBK221H)

Verk: TAG Heuer Calibre Heuer 02 automatic movement; built with column wheel and vertical clutch; frequency 28,800 bph (4 Hz); thickness is 6.9 millimeters and diameter is 31 millimeters (13-3/4 ligne); power reserve at least 80 hours; offers hacking to synch the watch to a reference time; red on column wheel and engravings on oscillating mass.

Kasse: 39 millimeter polished stainless steel “glass box” case, with thickness of  14.5 mm; domed sapphire crystal with double anti-reflective treatment; case-back has sapphire crystal, engraved “One of 600”; water-resistant to 100 meters (10 bar).

Skive: silver sunray brushed dial; black chronograph hour and minute registers (at 9 o’clock and 3 o’clock), with running seconds at 6 o’clock; registers finished with azurage (snailed finish); rhodium-plated applied indexes, with adjacent Super-LumiNova dots; red inner bezel (tension ring) marked in 1/4 seconds (corresponding to 4 Hz frequency).

Visere: Time-of-day hands and chronograph seconds hands are rhodium-plated with Super-LumiNova inserts.

Reim: Perforated black calfskin leather racing strap, with pin buckle; Heuer logo on buckle.

Pris: Limited to 600 pieces; available now in TAG Heuer Boutiques and online at TAGHeuer.com; $7,400 USD (7,100 euro)