Årets første fra Longines: Pilot Majetek


Klokkeriet - Årets første fra Longines: Pilot Majetek

Jeg er glad i vintage Longines. De har en utrolig flott back catalogue som de stadig henter frem nye skatter i fra. Vi alle kjenner godt til vellykkede Heritage-modeller som blant annet, Lengend Diver, og den fantastiske Big Eye kronografen.

Sist de lanserte en retromodell fikk vi den flotte UltraChron diveren.

Med en kasse på 43mm er Longines Pilot Majetek en ganske kraftig klokke.

Denne gangen ser Longines tilbake på en av sine mest ikoniske modeller, nemlig en Longines Pilot Majetek fra 1935. Dette er en ekte militær pilotklokke som ble laget for det Tjekkiske flyvåpenet på slutten av 1930-tallet.

Nå er årets første nyhet fra Longines her og det er Longines Pilot Majetek og den er en del av Heritage-serien til Longines. Dette er en av Longines mest kjente klokker, og originalen er en drømmeklokke for de som er interessert i vintage militærklokker.

En original ref. 3582 fra 1938.

Hvis du syns den ser litt kjent ut så er det ikke så rart. Longines lanserte en Heritage-utgave i 2014 som de kalte «Heritage 1935». Den ligger mye nærmer originalen enn den nye modellen.

Den nye fremstår mer som en modell inspirert av modellen fra 30-tellet, enn en tro kopi. Dette er en moderne tolkning av en klassisk pilotklokke. Med en størrelse på 43mm er den ganske kraftigere i utrykket enn originalen på 41mm. Det som gjør at jeg ikke faller helt for denne nye utgaven er at de har lagt til crown guards. Det er det ikke på originalen fra 30-tallet og etter min mening passer det ikke helt inn i denne sammenhengen.

Skive er matt sort og med selvlysende tall i en varm tone. De som misliker falsk patina vil rive seg i håret, jeg syns det kler klokken. Den kraftige bezelen er roterbar og har et triangel for å markere tidtaking på samme måte som originalen..

Longines Pilot Majetek kan bli levert med en grønn Nato-reim.

Urverket er det COSC-sertifiserte L893.6 og er et eksklusivt verk for Longines. Det er ETA som produserer det automatiske verket som har en gangreserve på 72 timer og balanse-fjør av silisium.

Klokken kommer i to utgaver. Standard med lærreim eller natoreim koster 42.450,-. Hvis du ønsker «Prestige» utgaven til 43.650,- så blir den levert i en eksklusiv boks med en ekstrareim og verktøy til å skifte.

Modellen er allerede i salg, og det er en vanlig produksjonsmodell, ikke en Limited Edition.

Velger du «Prestige»-utgaven får du med en ekstra reim og et verktøy.

.