BERG Watches lager offisiell Argentinsk VM-klokke


Klokkeriet - BERG Watches lager offisiell Argentinsk VM-klokke

Du kjenner sikkert til Berg Watches? Det er et norsk klokkemerke som er lokalisert i Bergen. De er mest kjent for sine minimalistiske dressklokker. Nå har de funnet seg en nisje som åpner nye muligheter, det er offisielle klokker for fotballklubber, og denne gangen har de virkelig truffet blink med samarbeidspartneren, det Argentinske fotballforbundet.

Hvordan i all verden har dere fått til en slik avtale?

– Vi har jobbet inn mot fotballklubber både lokalt og på et globalt marked. Vi har blant annet laget den offisielle klokken for Bodø/Glimt, og den ble utsolgt på 15 minutter, forteller daglig leder i Berg Watches, Paal Friele Grung.

Han mener det er et stort engasjement rundt fotballklubber, og det er mye engasjement i klokker. Berg Watches forsøker å koble de to tingene sammen.

Det blir laget 2022 eksemplarer med automatisk verk.

– Vi vil skape noe rundt de historiske øyeblikkene, forklarer han.

Nå lanserer dere den offisielle klokken for VM-seieren til det Argentinske landslaget. Det er et stort sprang fra Bodø/Glimt til en fersk VM-vinner som Argentina?

– Vi tok rett og slett kontakt med det Argentinske fotballforbundet for å høre om et samarbeid var mulig å få til. Det var de åpne for, forteller han.

Det ble starten på et spennende samarbeid. Friele Grung dro til Argentina for å kunne samarbeide tett med det Aregentinske fotballforbundet.

– Dette var det første Argentinske fotballtrofeet på 36 år. Det var viktig å være tilstede i Argentina. Dette er et helt nytt marked for oss, og det var nødvendig å tilpasse oss den lokale måten å gjøre ting på, forteller han.

Daglig leder i Berg Watches, Paal Friele Grung.

Hva slags klokke er det dere har laget?

– Den bygger på vår bestselger «Ulriken». Vi tok utgangspunkt i det vi vet selger, men dette er blitt Argentinas VM-klokke. Den skulle se bra ut og passe til både fest og til å gå på kamp, forklarer den daglige lederen.

Berg sin Argentinske VM-klokke kommer i tre farger som representerer Argentina. Den 40mm store kassen og lenken er gullfarget, og du kan velge mellom quartz eller automatisk verk.

Quartz-utgaven lages i 9999 eksemplarer og koster 250 Euro. Den automatiske lages i 2022 eksemplarer og koster 599,- Euro.

Klokkene er tilgjengelige nå på Berg Watches sine nettsider.