Klokkeprofilen: Remi André Lonebu – klar for Watchmeet Østfold


Klokkeriet - Klokkeprofilen: Remi André Lonebu – klar for Watchmeet Østfold

Vi har tatt en prat med Remi André Lonebu. Remi er nok et kjent navn for mange på Klokkeriet. Han er veldig aktiv her og på en rekke andre klokkerelaterte medier. I det siste har du kanskje lagt merke til at han er engasjert i et større klokketreff i Østfold. Lørdag 15. april er det klart for Watchmeet Østfold som Remi står bak. Da samles entusiaster og bransjefolk i Fredrikstad.

Hvem er Remi Andre Lonebu? Vi kjenner deg litt fra klokkemiljøet, men vi vil gjerne vite litt mer.

Jeg er en 34 år gammel kar fra Sørlandet, men bosatt i Fredrikstad med min kone, to bonusbarn, og jeg har en datter fra ett tidligere forhold. Jobber til daglig med inngående logistikk hos Mills i Fredrikstad.

Foto: Christian Kirkemo

Hvordan gikk det til at klokker ble en så viktig hobby for deg?

Har alltid hatt en stor fasinasjon av klokker og design generelt. Eskalerte en god del da jeg kjøpte min første automatiske klokke i 2006. Har siden den gang hatt flere 100 forskjellige klokker.

Hva er ditt favoritt merke, og er det nytt eller vintage som ligger ditt hjerte nærmest?

Har vell egentlig tre favoritt merker, Grand Seiko, Longines og Casio. Jeg liker både moderne og vintage klokker, men foretrekker og ha en god miks av moderne og vintage klokker.

Jeg føler ikke vintage kan være med på alle mine daglige gjøremål da mange vintage er skjøre, og ofte vanskelig å få deler til.

Zelos Nova. Foto: Remi André Lonebu

Hva er dine favoritter i samlingen nå?

Favorittene pr nå er nok Zelos Nova , en 38mm klokke med manuelt opptrekk, og den er produsert i 50 eksemplarer. Og min Grand Seiko SBNG005.

Hva har Klokkeriet betydd for din klokkeinteresse?

Klokkeriet har betydd utrolig mye og tatt «galskapen« til ett nytt nivå. Jeg har fått ett stort og bredt kontaktnett gjennom klokkeriet og veldig mange gode venner som jeg snakker med flere ganger daglig som regel. Gruppen har også utvidet klokkehorisonten min betraktelig.

G-SHOCK PREMIUM LIMITED DWE-5600CC-3ER. Foto: Remi André Lonebu

Du har dratt i gang Watchmeet Østfold. Hva er historien bak den ideen?

Jeg har vært på diverse sosiale tilstelninger, men nesten alle i Oslo. Jeg har blitt veldig inspirert av min gode venn Morten Paulsen og Torgeir Sanders arrangement Oslo Swapmeet som er ett fantastisk lavterskel tilbud, da kom ideen om å prøve å få til noe lignende utenfor Oslo. Er jo tross alt bare rett over en time fra hovedstaden. Jeg har spurt Morten om en god del råd og tips angående hvordan dem gjør det .

Det ser ut til å bli et ganske stort arrangement. Har det vokst seg større enn du regnet med?

Ja det kan man trygt si , jeg trodde det skulle bli vanskelig å få lokket utstillerne hit til Fredrikstad men dette var dem veldig positive til og stiller villig . Og men enkle utstillere som stiller opp for klokkemiljøet og oss utstillere så er det jo bare moro 🙂 Så håper bare mange besøkende også tar turen fra der dem eventuelt bor .

Tudor Blackbay 58 er en av favorittene. Foto: Remi André Lonebu

Hva kan vi vente oss på Watchmeet? Hvem kommer?

Man kan forvente seg mange flotte og hyggelige utstillere av klokker, klokkeruller, og klokkereimer .

Man kan treffe mange hyggelig klokkeinteresserte og det er mulighet for god drikke om man ønsker det.

Hvis det blir en suksess, vil det bli flere Watchmeet?

Om folk møter opp og gjør dette til en suksess skal jeg lage ett enda større arrangement neste år.

Remi Andrés Grand Seiko SBNG005. Foto: Remi André Lonebu

Utstillerliste for Østfold Watchmeet: