Lansering: 80-tallet er tilbake – fargerike Seiko divere


Klokkeriet - Lansering: 80-tallet er tilbake – fargerike Seiko divere

Seiko introduserer i Seiko 5 Sports-kolleksjonen fire nye klokker i 38mm mellomstor kasse. Designet er inspirert av en av Seikos modeller fra 1980-tallet.

SRPK29 (black dial, black bezel), SRPK31 (cream dial, grey bezel), SRPK33 (teal dial, golden hands, and black bezel), and SRPK35 (orange dial, golden hands, and a black bezel with golden markings)Skivefargene er inspirert av Seiko-dykkerklokkene som var veldig populære på 1980-tallet. Hvis du er glad i vintage Seiko divere, og ser litt forbi de mest kjente modellene, så finner du en serie på fire 38mm quartz-divere med akkurat de samme fargene. Et googlesøk på Seiko 6458 vil fort gi deg informasjon om de.

SEIKO Mid-size Quartz Diver 6458-600x fra 1980-tallet.

Men det var ikke de eneste på markedet med disse fargene. Seiko sitt eget sub-brand Alba kom med de samme fargetonene, og konkurrenten Citizen kjørte to serier med noe veldig likt. En med sub-brand Vega og en som Citizen.

Det er derfor ikke noe helt nyskapende Seiko kommer med når de lanserer en 38mm diver i disse fargene, men et veldig velkomment gjensyn. Selv har jeg alltid likt disse nå 40 år gamle diverne, og har et knippe av de i min samling. Når jeg ser den nye Seiko Sports 38mm, så får jeg veldig lyst til å fylle på med en av de i teal (grønn) fargen også.

Forfatterens vintage Vega (Citizen) og Alba (Seiko) fra 1980-tallet. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Følger trenden

Seiko sin nå klassikse SKX-serie er utrolig populær, men for enkelte var 42mm i største laget. Nå har har Seiko lanser en serie på fire 38mm dykkere og føyer seg dermed inn i rekken med litt mindre divere.

Fargeklattene fra 80-tallet var quartz, men den nye serien er automatisk med Seikos 4R36 verk. Det vil si at de har «hacking»-funksjon, lar seg trekke manuelt, har dag og dato-visning og en gangreserve på 41 timer. Dette er likt som på den nå så populære 42mm Seiko 5 Sports serien.

Vi tror at dette kommer til å bli en meget populær sommerklokke for mange. Med 38mm treffer Seiko blink med hva som er trenden nå.

Jeg fikk i hvert fall lyst på en….

SRPK35 (orange dial, golden hands, and a black bezel with golden markings)

Harde fakta

Merke: Seiko 5 Sports SKX Sports Style

Referanse:  SRPK29 (black dial, black bezel), SRPK31 (cream dial, grey bezel), SRPK33 (teal dial, golden hands, and black bezel), and SRPK35 (orange dial, golden hands, and a black bezel with golden markings) — Lumibrite på visere og skive.

Kasse: Stainless steel (316L)

Dimensjoner: 38.0mm (diameter) × 44.2mm (lug-to-lug) × 12.1mm (thickness) × 20mm (lug spacing)

Glass: Hardlex

Verk: 4R36 — automatic with manual winding, 41-hour power reserve, hacking seconds, day/date display

Vanntett til: 100m

Lenke: Three-link stainless steel bracelet with three-fold clasp and push-button release

Pris: 3 998,-

Kommer i Mai 2023

SRPK33 (teal dial, golden hands, and black bezel)