Lansering: IWC Ingenieur


Klokkeriet - Lansering: IWC Ingenieur

Den nye IWC Ingenieur var etter min mening sannsynligvis den beste klokken på Watches and Wonders i år. Det var ikke den mest fancy klokken, ikke den dyreste eller mest spesielle, heller ikke spesielt banebrytende eller noe sånt, den var bare veldig veldig kul. Designet følger originalen fra Genta, med bezel, størrelse og en utrolig armbånd.

Foto: Morten Paulsen

Det var rett og slett klokken på showet. Forstå meg rett, det var mange andre kule klokker også, og jeg vil trekke dem frem en etter en. Det er faktisk en klokke jeg ville rangert høyere enn denne IWC-en, men den ble bare teasert på arrangementet og blir ikke lansert offisielt før i september (Baume & Mercier), og den har i grunn samme urverk, men med flere funksjoner. Jeg ser frem til den lanseringen.

Foto: Morten Paulsen

Uansett, denne nye IWC i stål og titan fikk mest oppmerksomhet, men jeg likte fortsatt stålversjonen med en grønnaktig urskive best, den var en vakker klokke. Klokken og armbåndet passer perfekt på armen min, de liker meg like mye som jeg liker dem, som en klem mellom mennesker som liker hverandre veldig godt.

Designet på klokken er fantastisk når det gjelder størrelse, det har vært sånn i mange år, verktøyet er inkludert og enkelt å bruke, uansett kan jeg ikke skryte nok av designet på armbåndet, det er ren perfeksjon.

Foto: Morten Paulsen

Verket i denne klokken kan knyttes til et merke i samme eierskap, Baume & Mercier, og til og med til Panerai. Hos IWC heter det 32111-kaliber og har en flott finish i ekte IWC-stil.

Det er en automatisk, selvopptrekkende antimagnetisk klokke med en gangreserve på 120 timer, og en frekvens på 28 800 VPH (4 Hz), bygget av 164 komponenter med 21 juveler.

120 timer / 5 dager gangreserve er nok for de fleste av oss, i det minste for samlere som bytter klokker regelmessig. Den vil fortsatt være i gang når du plukker den opp igjen. Jeg vet fra første hånds erfaring med Baumatic 120 timer.