Sander og Simon fikk sine spesielle Radium-klokker: – Vi er evige takknemlige


Klokkeriet - Sander og Simon fikk sine spesielle Radium-klokker: – Vi er evige takknemlige

Sander Sørsveen Trelvik og Simon Johnsen arbeidet som frivillige ambulansearbeidere i Ukraina da de 2. februar ble skadet i et russisk angrep. Saken fikk bred internasjonal omtale. Nå får de to klokkeentusiastene sine spesialutviklede klokker som en hedersbevisning fra hele klokkenorge.

Da Klokkeriet hørte om ulykken, startet de en spleis for Frontline Medics som samlet inn hele 110.000 kroner på kort tid. På oppfordring fra Klokkeriet utviklet det norskproduserte klokkemerket Radium Instruments klokker til de to, og disse er nylig levert Sander og Simon.

– Jeg er kjempefornøyd med klokken. Jeg har nesten ikke tatt den av etter at jeg fikk den, forteller Sander til Klokkeriet, etter at han har hatt gleden av å bruke den helt spesielle klokken noen dager.

Sander Sørsveen med sin helt spesielle Radium-klokke. Foto: Christian Kirkemo

De to var til dels aktive medlemmer på Klokkeriet, og det var mange som hadde sett bildene og postene til Sørsveen i tiden før de ble skadet. Sørsveen hadde postet en del bilder av en Tag Heuer Aquaracer som han nylig hadde kjøpt. Den fikk hard medfart i bombeangrepet, men den ble ikke ødelagt. Mange husker sikkert bildet hans av en blodig Aquaracer. Den klokken ble dessverre stjålet på et sykehus.

Derfor er det ekstra hyggelig at Klokkeriet og Radium sammen kan overrekke Sander og Simon hver sin helt spesielle Radium-klokke.

Thomas Malling, formgiver, Radium Instruments Norge og Sander Sørsveen under overrekkelsen av klokkene. Foto: Christian Kirkemo

Klokka heter «HIGH FIVE» fordi den er utviklet i takknemlighet og respekt.

Overrekkelsen av klokkene sammenfaller med frigjørings- og veterandagen. Sørsveen møtte opp på vegne av de to ambulansearbeiderne på urmakerverkstedet på Tveita i Oslo.

– At miljøet ville lage klokker til oss ga en følelse av støtte og omsorg i en tid som var ganske dritt. At Klokkeriet og Radium støttet oss, både som personer, men også arbeidet i Ukriana det er helt fantastisk! Det er vanskelig å beskrive, men jeg er evig takknemlig for det og det betyr mye, forteller Simon Johnsen, ambulansearbeider, Frontline Medics.

Thomas Malling, formgiver, Radium Instruments Norge, Sander Sørsveen, urmaker Simen Solvold og Sjur Stangebye–Hansen, produksjonsansvarlig, Radium Instruments Norge. Foto: Christian Kirkemo

Klokkeriets spleis hjalp oss veldig mye. Vi er helt avhengig av økonomisk støtte og donasjoner for å kunne gjøre jobben da alle utgifter blir betalt av oss selv og innsamlede midler. Og Ikke bare ble det satt i gang en spleis for å støtte oss, men i tillegg skulle vi få designet våre helt egne og personlige klokker for å hedre oss. Vi ble begge veldig glade for initiativet, sier Sander Sørsveen, ambulansearbeider, Frontline Medics.

-Noen ganger er «Hjem» det eneste ordet som betyr noe. Klokkene er formgitt spesielt for dette prosjektet og inspirert av kompassegenskaper som å navigere effektivt, å finne fram, det ligger i kjernen av utformingen, forklarer Thomas Malling, formgiver, Radium Instruments Norge.

Simon Johnsen sin Radium. Foto: Christian Kirkemo

– I tillegg til Klokkeriets spleis og klokker fra Radium, vil klokkemerket støtte Frontline Medics videre for hvert for sal av denne modellen. Vi ønsker å tilby klokkemodellen for for salg, men da uten navn på skiven. Radium støtter da Frontline Medics økonomisk for hver solgte klokke, forteller Sjur Stangebye–Hansen, produksjonsansvarlig, Radium Instruments Norge.

– De to ambulansearbeiderne setter pris på denne formen for videre støtte

Å selge disse klokkene til andre til andre er en veldig fin gest som jeg støtter. Vi trenger midler og at noen ønsker og gjøre slikt for oss er fantastisk. De som kjøper klokkene får seg en utrolig kul klokke, men støtter også livsviktig arbeid i Ukraina, sier Johnsen.

– Dersom klokkene blir videre produsert og solgt, ville det uten tvil hjulpet oss mye. All økonomisk støtte vi får betyr at vi kan hjelpe og redde flere liv, legger Sørsveen til..