Lansering: På eventyr med Voyage GMT


Klokkeriet - Lansering: På eventyr med Voyage GMT

Torgeir Sanders, grunnleggeren av DeSanders, er best kjent for sine kronografer som var tydelig inspirert av vintage Porsche 911. Så kom han med en helt spesiell kortstokk som hadde klokker som tema og artige klokkerelaterte funfacts. Det var til og med lume på viserne avbildet på esken kortstokken kom i.

Nå er han tilbake med noe helt annet. Sanders har laget et helt spesiell klokke med et unikt uttrykk.

Klokkeriet tok en prat med han om den nye modellen.

Tidligere har du laget klokker med et klart bilinspirert uttrykk, nå beveger du deg i en helt annen retning. Hvorfor dette stil-skiftet?

Det handlet mest om at jeg så det ble noe snevert med kun bil/automotive ting ift ideene jeg hadde, men hadde heller ikke lyst å gi slipp på det da jeg føler det er godt å ha itt substans i bunn, og det og ha noen knagger å prøve å henge ting på underveis i prosessene. Samtidig så elsker jeg å reise og historier om å reise, så da var det egentlig ganske kort vei til å bestemme seg for å utvide konseptet til å heller handle om alle former for reise, enten det er i en sportsbil på landveien, på utforsking til ukjente kontinent eller som passasjer på 3 dagers flytur til Østen med SAS sin første rute ditt.

Jeg får skikkelig eventyr/fantasy-vibber av Voyage GMT. Den hadde passet rett inn i filmer som Van Helsing og liknede. Er du inspirert av den stilen?

Nei, den har jeg faktisk ikke hørt før, men stor fan av sjangeren både som barn og voksen så kul og hyggelig feedback å få. Hovedsakelig henter jeg design inspirasjon fra tidlig 1900 talls men tenkt at det ikke skal være en ren vintage klokke følelse men også et moderne preg. En del av de ypperste sveitsiske klokkene får til dette på en kul måte, og det var mot de stjerne jeg siktet også Selv om jeg nok har måtte lande på månen.. Men jeg kan se f.eks fronten på et damplokmotiv i skiven når jeg drømmer meg bort. Eller hvordan de to polerte pyntekantene på ringene kan minne om togskinner når man ser de mot guilloché mønsteret under. Samtidig har jeg tenkt mye på jordomseiling med kloden og de to sekstant inspirerte viserene.

Hvordan har du klart å holde prisen, som er 499 USD, såpass lav? Den ser ut som en «million dollar».

Først må jeg jo si tusen takk! En av de større utslagene her nå er at det er kommet to svært gode japanske GMT urverk fra henholdsvis Seiko og Citizen som prismessig ligger noe lavere enn deres sveitsiske alternativer. Også selger jeg sikkert klokken billigere enn jeg burde.. men jeg personlig vil jeg tikke noen fler bokser før jeg skal begynne å klatre for høyt på prisstigen.

Hvordan har responsen vært så langt?

Dritkul respons. Man blir veldig glad av å lese positive ting om noe man har jobbet så lenge og mye med “i det skjulte”

De doble svevende ringene på skiven symboliserer jordomseiling samtidig som de kanskje vekker en nostalgisk jernbane-estetikk når de sees fra den perfekte vinkelen, takket være den utsøkte guilloché-skiven under. GMT-ringen på bunn er toppet med et lag med glass, en unik designelement som gir den ekstra dybde. Med en diameter på 40 mm bør kassen være perfekt for de fleste. Høyden er på 14 mm, men med alle variasjonene i former og finish på kassen føles den ikke for høy på håndleddet, skriver Sanders i en pressemelding.

To utgaver

Voyage GMT vil til å begynne med bli tilbudt i to versjoner, en blå skive med rustfritt stål-kasse og en «root beer» (brun) skive med roségull plating. Begge versjoner vil komme med totalt tre formsydde “no gap” reimer for å gi klokken ulike utseender avhengig av anledningen. Hver stropp leveres med en sommerfugl-foldespenn som en passende partner til den klassiske kassen.

Voyage GMT en japansk mekanisk urverk, NH34A. Med en dedikert GMT-viser og en 24-timers skala, gir Voyage GMT bæreren mulighet til å holde styr på tiden i to forskjellige steder samtidig, noe som gjør den til den perfekte følgesvennen for globetrottere og internasjonale forretningsfolk.

Voyage GMT vil bli lansert i en begrenset «Premier Voyage» forhåndsbestillings versjon, hvor man i tillegg får open caseback, en spesiallaget rotor og Cotes de Geneve finish på urverket. Dette vil være unikt for «Premier Voyage» -versjonene av klokken.

Voyage GMT «premier voyage» -utgaven vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra 9. juni til 16. juni, eksklusivt gjennom DeSanders nettsiden desanders.no.

DeSanders, et norsk uavhengig klokkemerke grunnlagt i 2015 av Torgeir Sanders, en designer,
entreprenør. har alltid forsøkt å ta stien som er mindre tråkket og levere klokker som blander stil og funksjonalitet. Voyage GMT representerer enda en milepæl i merkets dedikasjon til å lage fine klokker.

«Vi ønsket å skape en klokke som uttrykker utforskningens ånd og elegansen fra en svunnen tid,» sier Sanders. «Voyage GMT fanger følelsen av undring og eventyr, og lar bæreren oppleve verden med et snev av sofistikasjon.