Lansering: Sylskarp ny Seiko Presage


Klokkeriet - Lansering: Sylskarp ny Seiko Presage

Lansert i 2020, har Seiko Presage Sharp Edged-serien raskt fått et rykte for sin vinklede silhuett, distinkte mønstrede urskive og visere og indekser som fanger lyset og forbedrer lesbarheten. Denne serien avslører en kraftfull uttrykk for japansk kunst og estetikk kombinert med topp moderne urproduksjon.

Jeg er imponert over Seikos dyktighet og avanserte produksjonsteknikker. Og nå blir vi introdusert for en ny automatisk verk med tre dagers gangreserve og et nytt design som slutter seg til den eksisterende Sharp Edged-serien.

Imponerende gangreserve

Det nye 6R-serien urverket gjør sin debut med de siste tilskuddene i Sharp Edged-serien. Med det nye kaliberet 6R5J har disse klokkene en imponerende gangreserve på tre dager når de er fullt opptrukket. Det automatiske urverket har en frekvens på 21 600 vibrasjoner i timen og viser time, minutt og sekund, samt en underurskive for 24-timers indikasjon på klokken 6. Men det som virkelig fanger oppmerksomheten min er den iøynefallende utskjæringen på klokken 9, som viser det signaturmønsteret asanoha, eller «hamp-blad» mønsteret.

Det samme mønsteret finnes også på urskiven og skaper en fantastisk harmoni. Og det beste av alt er at vi kan nyte synet av urverkets hemming gjennom denne åpningen. Og for å markere den imponerende 72-timers gangreserven, er det skrevet «Automatic 3 Days» på skiven.

Oppgradert design

Men det er ikke bare på innsiden at klokkene imponerer. Den nye Sharp Edged-serien har også fått en oppgradering i designet. Med et buet safirglass får klokkene et slankt og elegant utseende på håndleddet. Dette glasset forbedrer også lesbarheten og lar meg virkelig sette pris på den iøynefallende urskivedesignen og synliggjøre hemmingen. Og sjekk denne ekstra flotte detaljen – en speilpolert flate mellom topp- og sideflatene på kassen som gir et ekstra glimt i designet. Det er virkelig noe spesielt.

Som alltid er urskivene i Sharp Edged-serien prydet med det vakre asanoha-mønsteret. Dette unike mønsteret har blitt brukt på japanske tekstiler i over 1000 år og symboliserer vekst og suksess. Hver urskive har flere lag og får liv gjennom preging, fargegradering og lagbelegg på det øverste laget, noe som skaper en utrolig tekstur. Og hver klokke har en tradisjonell japansk farge. Den lyse varianten kalles shironeri og minner om ubleket hvit silke, mens den mørke urskiven har fargen aitetsu, eller indigo jern. Det er virkelig en feiring av japansk kultur og estetikk.

Jeg kan nesten ikke vente med å få tak i disse nyeste Presage Sharp Edged-seriene. Fra juni 2023 vil de være tilgjengelige i Seiko-butikker og utvalgte forhandlere over hele verden. Jeg vet at disse klokkene vil være en fantastisk tillegg til min samling, og jeg ser frem til å bære dem med stolthet på håndleddet mitt.

Harde fakta:

Caliber 6R5J
  Frequency: 21,600 vibrations per hour(6 beats per second)
  Power reserve: 72 hours (3 days)
  Number of jewels: 24

Specifications
  Stainless steel case and bracelet with super-hard coating
  Dual-curved sapphire crystal with anti-reflective coating
  See-through screw case back with sapphire crystal
  Diameter: 40.2mm, Thickness: 13.5mm
  Water resistance: 10 bar
  Magnetic resistance: 4,800 A/m
  Three-fold clasp with push button release

Norsk pris er 14.998,-