Ny King Seiko – vakker og praktisk


Klokkeriet - Ny King Seiko – vakker og praktisk


Selv om det ikke var den første King Seiko-klokken, var 1965 King Seiko KSK den som virkelig ga King Seiko sin unike karakter. Med sitt skarpe, vinklede design og høy funksjonalitet satte den standarden. Denne klokken var ikke bare dristig og vakker, den var også utrolig praktisk og fikk tusenvis av fans.

Fra 2022 har Seiko gjenopplivet denne klassiske stilen i King Seiko-kolleksjonen, samtidig som de har tilført moderne forbedringer innen klokkeproduksjon.

Nå introduserer Seiko to nye tidstykker inspirert av den klassiske KSK-modellen. Begge klokkene er utstyrt med den slanke Caliber 6L35. Dette er første gang dette verket brukes i hovedkolleksjonen til King Seiko.

Begge utgavene har en elegant urskive som har den kjente King Seiko-signaturen. Den første er sølvfarget og har en ny sunray-finish som gir en subtil og delikat overflate, som er enda nærmere originalen. Den andre klokken har en helt ny sort nyanse som passer perfekt til det nye kassedesignet, og gir en sofistikert stil. Time- og minuttviserne på begge klokkene er fasetterte, noe som gir en følelse av meget høy håndverkskvalitet, og som hedrer King Seiko-arven.

Kassene på begge klokkene har en forfinet design med slankere lugs. De er fasetterte med skarpe vinkler og polerte overflater som skaper en speilblank finish. Dette gjør at de reflekterer lyset på en elegant måte som komplementerer urskiven. Kombinasjonen av det vinklede kassedesignet, den flate urskiven og de fasetterte viserne fanger virkelig opp den elegansen som preget den opprinnelige King Seiko KSK fra 1965.

Det som virkelig imponerer meg er at de nye klokkene er tynnere enn de tidligere begrensede utgavene av King Seiko som brukte 6L35-verket. Til tross for automatisk opptrekk og datovindu er de faktisk 0,2 mm tynnere enn den originale King Seiko KSK. Dette har vært mulig takket være forbedringer i kassekonstruksjonen og en krystall med redusert høyde. Og ikke glem det elegante armbåndet som perfekt balanserer proporsjoner, design og funksjonalitet.

Begge klokkene vil være tilgjengelige i Seiko-boutique og utvalgte forhandlere over hele verden fra juli 2023.

Pris i Norge er 41.950,- kroner.

Harde fakta King Seiko Collection SJE089, SJE091

Caliber 6L35
Vibrations: 28,800 vibrations per hour (8 beats per second)
Power reserve: 45 hours
Number of jewels: 26
Specifications
Stainless steel case and bracelet
Box-shaped sapphire crystal with anti-reflective coating
Screw case back
Diameter: 38.6mm, Thickness: 10.7mm
Water resistance: 5 bar
Magnetic resistance: 4,800 A/m