Junge & Co satser på Perrelet


Klokkeriet - Junge & Co satser på Perrelet

Perrelet har sin opprinnelse helt tilbake til 1777 da Abraham Louis Perrelet oppfant automatisk urverket. Mest kjent i dag for sine turbin klokker for både herrer og damer, produseres alle klokkene in-house i Sveits.

Nå er perrelet tilbake i Norge og er å finne hos Junge & Co i deres lokaler på Fornebu Hovedgård. De har en god miks av Perrelet sine populære modeller fra Weekend serien til den nylig lanserte Lab Peripheral modellen og ikke minst, Turbine.

Anders Langset og Robin Junge med et utvalg Perrelet. Foto: Junge & Co.

Sitat Robin – Vi er godt fornøyde med å få muligheten til å tilby Perrelet til det norske klokkemarkedet. Junge & Co streber etter å gi våre kunder en annerledes og original klokke opplevelse og vi mener at Perrelet sammen med Gorilla gir oss en godt utvalg i premium segmentet fra 10-100.000,-.

Perrelet er en sveitsisk klokkeprodusent med en lang historie og et rykte for håndverk av høy kvalitet. Selskapet ble grunnlagt i 1777 av Abraham-Louis Perrelet i byen Le Locle i Sveits. Perrelet er spesielt kjent for sitt bidrag til utviklingen av automatisk selvopptrekkende urverk.

Perrelet er på plass i lokalene til Junge & Co.Foto: Junge & Co

Abraham-Louis Perrelet var en innovatør på sitt felt og blir ofte kreditert som oppfinneren av det første selvopptrekkende urverket. I 1770 utviklet han et system der bevegelsen til bæreren ville generere energi som automatisk ville opprettholde klokkens gangreserve. Dette førte til at klokkene ikke lenger trengte å bli manuelt opptrukket, noe som var en betydelig forbedring på den tiden.

Perrelet-klokkene er kjent for sin distinkte design og tekniske presisjon. De har ofte et karakteristisk rotorvindu som lar brukeren se den bevegelige delen av det automatiske urverket. Dette gir en visuell indikasjon på klokkens automatiske selvopptrekking.

Foto: Perrelet

Selskapet har gjennom årene fortsatt å utvikle og forbedre teknologien bak sine urverk. De tilbyr en rekke modeller, inkludert både herre- og dameklokker. Perrelet-klokker er kjent for sin kombinasjon av tradisjonell sveitsisk urmakerkunst og moderne estetikk.

I dag fortsetter Perrelet å være en anerkjent klokkeprodusent og fortsetter å produsere klokker av høy kvalitet. Deres produkter er populære blant samlere og klokkeentusiaster over hele verden på grunn av deres presisjon, håndverk og distinkte design.

LAB Peripheral. Foto: Perrelet

Sommerevent og flere nyheter

Junge & Co har inngått et strategisk samarbeid med den svenske Indie-forhandleren IndP Watches i Stockholm.

Junge & Co har en fellesnevner utover sin elsk på independent watchmaking, og det er at de begge er forhandlere av Czapek for sine respektive land. IndP Watches kommer til Norge og vårt event neste torsdag 8 juni, og har med seg spennende merker som ikke har blitt vist frem i Norge ennå.

– Vi har gleden av å få med oss våre svenske venner som vil ta med seg et utvalg av klokker fra Armin Strom, Angelus og Bovet. I tillegg kommer Gerald Charles og Unnamed Society med sine egne representanter som brenner for å vise frem deres enestående klokker. Om du er ute etter en annerledes klokkeopplevelse vil Unnamed Society vise frem sin winchester klokkerifle og klokkefotball, forteller Junge.