Lansering: Seiko 5 feirer 55 år med en herlig retrofest


Klokkeriet - Lansering: Seiko 5 feirer 55 år med en herlig retrofest

Seiko 5 Sports feirer hele 55 år med fire morsomme nye modeller som hyller de opprinnelige klokkene. Det er tre nye klokker i SKX Sports-stil som hyller den ikoniske Seiko 5 Sports-kolleksjonen fra 1969. Disse klokkene, som kombinerer pålitelighet, holdbarhet og et utrolig utvalg av utseender og design, tar oss tilbake til de gode gamle dagene. For en som er ihuga vintage-fan, er dette en fest for øyet.

Sølv (SRPK09), Sort (SRPK13) og oransje (SRPK11), Foto: Seiko

De nye spesialutgavene har samme fargevalg som tre historiske klokker som var ekstra populære. Enten du foretrekker en sølvfarget, svart eller oransje og svart skive, vil du sikkert sette pris på hvordan bezel-innlegget følger det autentiske designet fra den originale 1969-kolleksjonen. De klassiske detaljene er kombinert med den legendariske SKX-kassen, Bezel kan roteres i én retning. Her har Seiko tatt vare på essensen av Seiko 5 Sports. De tre modellene blir alle levert med en stållenke.

Den oransje SRPK11 vil koste 4.298,- kroner. Foto: Seiko

Alle tre utgavene vil være tilgjengelige i Seiko-boutique og hos utvalgte forhandlere over hele verden fra september 2023.

Seiko 5 Sports ble først introdusert i 1968, og den har siden den gang gitt klokkeelskere over hele verden holdbare og pålitelige mekaniske klokker. I 2019 ble kolleksjonen relansert med en ungdommelig dynamikk, men de verdifulle prinsippene forble urørt.

Tilbake til 1968

I dag, for å feire Seiko 5 Sports’ utrolige 55-årsjubileum, lanserer de en ny begrenset utgave som gjenskaper den aller første Seiko 5-klokken fra 1968. Det er som å reise tilbake i tid og oppleve den samme spenningen og begeistringen som de hadde på den tiden. Klokken har den originale Seiko 5 Sports-logoen gjenopplivet ved 12-timers posisjonen som en hyllest til jubileet, og ordet «SPORTS» pryder 6-timers posisjonen. Med Lumibrite-belegg på viserne og timeindeksene er lesbarheten utmerket, selv i mørket.

Limited edition of 15,555 (SRPK17) prisen på denne vil være 5.298 kroner.. Foto: Seiko

Den nyutviklede lenken har en solid konstruksjon som skal gi en forbedret kvalitetsfølelse. Samtidig som det er moderne, har den beholdt sjarmen og stilen til den vintage original-lenken.

Originalen fra 1968. Foto: Seiko

Og ikke glem den spesielle esken som følger med denne begrensede utgaven. Den bruker den samme logoen og fargeskjemaet som originalen som fulgte med den første Seiko 5 Sports-klokken. Det er som en tidskapsel!

Selv boksen på den limiterte jubileumsmodellen er nærmest identisk med boksen fra 1968. Foto: Seiko

Du vil kunne sikre deg Seiko 5 Sports’ 55-årsjubileumsbegrensede utgave, inkludert re-kreasjonen av den første 5 Sports-klokken, fra juli 2023 i Seiko-butikker og hos utvalgte forhandlere over hele verden.

Harde fakta:

Caliber 4R36
Driving system: Automatic
Frequency: 21,600 vibrations per hour (6 beats per second)
Power reserve: 41 hours
Number of jewels: 24
Specifications
Stainless steel case and bracelet with three-fold clasp with push button release (SRPK17)
Stainless steel case and bracelet with three-fold clasp with secure lock and push button release (SRPK09,
SRPK11, SRPK13)
Curved Hardlex crystal
Screw case back (SRPK17)
See-through screw case back (SRPK09, SRPK11, SRPK13)
Diameter: 39.5mm, Thickness: 12.5mm (SRPK17)
Diameter: 42.5mm, Thickness: 13.4mm (SRPK09, SRPK11, SRPK13)
Water resistance: 10 bar
Magnetic resistance: 4,800 A/m
Limited edition of 15,555 (SRPK17)
Recommended retail prices in Norway: 5.298,- NOK (SRPK17), 4.298,- NOK for (SRPK09, SRPK11, SRPK13)