Orient Star – en ny stjerne i Norge


Klokkeriet - Orient Star – en ny stjerne i Norge

Santrade i Sandefjord er importør av blant annet Edox og Orient i Norge. De har satset friskt på Orient, og tilbyr klokkeentusiaster et bredt utvalg av merket.

Nå har de bestemt seg for å ta i Orient Star som er de absolutte toppmodellene til merket. Man kan tenke på det på samme måte som med Seiko og Grand Seiko. Orient Star er det ypperste Orient har å by på.

ORIENT STAR CONTEMPORARY SEMI SKELETON
koster 10.390,00. Foto: Håvard Flaatten

– Dette er meget høy kvalitet håndlaget i Japan. Dette er klokker som er flere hakk opp fra vanlig Orient, forteller John Iver Stakston i Santrade.

Han kan fortelle at de allerede har flere Orient Star modeller presentert på sin nettside.

– Orient Star koster fra rundt 10.000 kroner og oppover. Da får du veldig mye for pengene. Kvaliteten er helt topp og verkene er utrolig nøyaktige. Alle modellene viser gangreserve, forklarer han.

ORIENT STAR SPORTS DIVER
Koster12.990,00. Foto: Orient

Satser på Europa

Orient Star har tidligere ikke vørt i salg i Europa. Det er Østen som har vært hovedmarkedet til Orient og Orient Star.

– Det har vært lite satset på Europa, Orient Star har bare konsentrert seg om det japanske markedet. Vi fikk de første klokkene for noen uker siden, og vi merker at det er stor interesse for disse modellene, sier Stakston.

ORIENT STAR SPORTS DIVER 1964 MARK II
Koster 21.690,00. Foto: Orient

Det begynte på 50-tallet

Orient Star ble lansert i 1951. Navnet uttrykker målet om å skape en klokke som overgår alle andre i universet av mekaniske klokker.

ORIENT STAR-historien startet med grunnleggelsen av Tama Keiki Co., Ltd i 1950, som bare ett år senere endret navn til Orient Watch Co., Ltd. Etter over 20 års samarbeid med Seiko Epson Corporation, fusjonerte de to selskapene offisielt virksomhetene og ekspertisen sin i 2017.

I dag kombineres Epsons avanserte presisjonskomponentbearbeiding og finish-teknologier med Orient Stars lidenskap for kvalitet og håndverk for å starte en ny æra for mekaniske klokker.

ORIENT STAR CONTEMPORARY LAYERED SKELETON 2023
Koster 15.490,00 Foto: Håvard Flaatten

Nå, flere tiår senere, er den første Orient Star-modellen fortsatt like stilfullt moderne. Essensen av denne tiltrekningen er merkets endeløse streben etter de 3 gledene ved Orient Star-eierskap: «Glede ved å bære», «Glede ved å se» og «Glede ved tilknytning».

Disse samme kjerneverdiene inspirerte den stadig utviklende 46-serien med mekaniske verk som debuterte på begynnelsen av 1970-tallet, og som i dag er hjertet i mange populære Orient Star-modeller.

Etter kvartsurboomen på 1980-tallet svarte Orient Star på den fornyede fascinasjonen for mekaniske klokker med det første Orient Star med gangreserve i 1996, etterfulgt av verdensklokker, GMT-ur og halvskeleton-modeller.

Lanseringen av Skeleton-modellen i 2016 viste verket i all sin prakt. Lanseringen av Mechanical Moon Phase i 2017 inneholdt både en romantisk månefase-komplikasjon og en halvskeleton-design. I 2021, i anledning merkets 70-årsjubileum, debuterer en ny Orient Star Skeleton som har70 timer gangreserve.

Det blir spennende å se hvordan Orient Star blir tatt i mot på det norske markedet. At det er topp kvalitet til en veldig konkurransedyktig pris, er det lite tvil om.