Bruvik Orchestra – Kaizers konsept komprimert i klokkeform


Klokkeriet - Bruvik Orchestra – Kaizers konsept komprimert i klokkeform

Rune Bruvik har i alle år vært skikkelig fan av Kaizers Orchestra. Nå har han, i tett samarbeid med gruppen, laget en helt spesiell Bruvik-klokke som passer rett inn i Kaizers univers. Ta i mot Bruvik Orchestra.

Comeback og samarbeid

I fjor høst annonserte Kaizers Orchestra sitt comeback, og nylig slapp bandet singelen «Dine Gamle Dager Er Nå» som ble deres første nye låt på over ti år. I samarbeid med Rune Bruvik i Bruvik Time AS er de nå klare for å lansere en helt unik klokke. Klokkemodellen Bruvik Orchestra vil selges i et begrenset opplag på 500 eksemplarer, melder Rune i en pressemelding.

Vi tok en prat med han for å få vite mer om prosjektet.

Jeg har jobbet lenge med dette prosjektet, og det føles veldig deilig og endelig kunne snakke om det. Dette har vært en stor hemmelighet, sier han.

Dette er ikke første gang det har vært kontakt og et samarbeid mellom Rune og det populære bandet.

I 2010 ble jeg kontaktet av de. Bandet hadde da allerde ulike samarbeidspartnere, og det var stort å få innpass med bruvik. De skulle ha 30 klokker som ble delt ut til hele crewet til bandet. Klokkene delte jeg ut på den aller siste konserten får de ga seg, forklarer han.

Det har gått lang tid siden 2010?

Ja, men jeg har hatt sporadisk kontakt med opp gjennom årene, og vi snakket flere ganger om hvor tøft det hadde vært å gjøre noe sammen, ta samarbeidet et steg videre. Tiden var inne for å ta Kaizers univers inn i en klokke, sier Rune.

Resultatet er et design som har en unik fargeplett som er tydelig inspirert av art deco perioden. Den fremstår både moderne og vintage-inspirert samtidig. I følge Rune har samarbeidet med Kaizers gått strålende.

Det har vært viktig for begge parter at dette ble et produkt som vi kunne stå inne for 100%, forklarer han.

Stolt band

Selv om ideen til klokkesamarbeidet kom opp for 14 år siden er først i løpet av det siste året at modellen Bruvik Orchestra har blitt til. Designet er utviklet i tett samarbeid mellom bandet og Bruvik, og modellen reflekterer Kaizers Orchestras særegne konsept og uttrykk.

Frontfigur og vokalist i Kaizers Orchestra, Janove Ottesen, er begeistret for samarbeidet.
– Vi er utrolig stolte av at vår langvarige relasjon til Bruvik endelig manifesteres i form en fantastisk fin og kul, høykvalitets klokke. Den minner oss om at tiden er nå. Vi gleder oss til å gå den veien vi går sammen med Bruvik, med god stil og klasse, sier Ottesen.

Klokken har en unik utforming med forhøyet og buet safirglass. Mekanikken er fra Sveits og klokken produseres også der.

– Det har vært en utrolig inspirerende prosess å utvikle en egen modell basert på det enestående konseptet til Kaizers Orchestra. Det har vært gøy å få bruke all tilegnet kunnskap gjennom 14 år til materialisering av tid i en tidløs klassiker av en unik klokke, sier Rune Bruvik, som er oppvokst på Tau, og bor i Haugesund i Rogaland.

Begrenset antall

De 200 første klokkene i serien kan forhåndsbestilles på kaizertime.com fra kl. 18 den 22. juni. 

Produksjonen har startet og de som forhåndsbestiller klokken vil få den før Kaizers Orchestra starter på sin store turné i høst og samtidig vil klokken være tilgjengelig i utvalgte butikker da.

De resterende 300 eksemplarene blir solgt hos Bruvik-forhandlere

Harde fakta