Tudors første modeller i karbonkompositt


Klokkeriet - Tudors første modeller i karbonkompositt

For å feire samarbeidet med Alinghi Red Bull Racing lanserte TUDOR to splitter nye modeller av Pelagos FXD: en kronograf og en klokke med kun tidsvisning, begge inspirert av seilbåtracing.

De to har kasser laget av karbonkompositt, titan og rustfritt stål, og er utstyrt med egne urverk. De gjenspeiler den dristige ånden som kreves for å være en konkurrent i den mest utfordrende seilbåtregattaen i historien. Dette er de første klokkene fra Tudor som er laget i karbon.

Urskivene på klokkene har en matt overflate i samme farge som skroget på seilbåten AC75. Begge urskivene har en Alinghi Red Bull Racing Team Blue-finish med en rødspisset sekundviser. Kronografmodellen har også røde detaljer rundt telleverkene, som en subtil henvisning til AC75s estetikk, spesielt de røde stripene på skroget. På den skrå 45-graders ringen mellom kl. 10 og 2 strekker det seg en diskret påskrift med «Alinghi Red Bull Racing». De karakteristiske firkantede timeindeksene og «Snowflake»-viserne, som TUDOR designet på 60-tallet for å gi større lysende flater og bedre lesbarhet, er laget av lysende keramisk kompositt for optimal synlighet under krevende forhold.

NP23-Alinghi-Alinghi Red Bull Racing_PelagosFXD-Pelagos

Det enkeltstykkevevde stoffremmen er en av TUDORs kjennetegn. Den produseres i Frankrike på Jacquard-vevstoler fra 1800-tallet av selskapet Julien Faure i St-Etienne-regionen. Den er kjent for sin kvalitet, holdbarhet og komfort på håndleddet.

Til Pelagos FXD-modellene har TUDOR og Julien Faure utviklet en teknisk avansert stroppkonstruksjon. Stroppen består av et 22 mm «Team Blue»-bånd med jacquard-vev og røde aksenter, samt en titan «D»-spenne med selvheftende lukkesystem. Den tilpasser seg forskjellige håndleddsstørrelser og gir en svært behagelig bæreopplevelse.

Manufactureverk

Pelagos FXD Chrono-modellen er utstyrt med Manufacture Calibre MT5813, som viser timer, minutter, sekunder, kronograf og dato. Urverket har den karakteristiske matte finishen som kjennetegner TUDORs egne urverk, og det har en signaturtungsten-rotor med åpen konstruksjon.

Med imponerende 70 timers gangreserve og en balansefjær av silikon, er Manufacture Chronograph Calibre MT5813 sertifisert av Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC), og ytelsen overgår standardene satt av dette uavhengige instituttet med en avvik på kun -2 til +4 sekunder per dag. Hver ferdig montert kronograf blir testet for å sikre overlegen kvalitet og presisjon.

I trehånds-modellen sitter et MT5602 som vi kjenner i fra Pelagos FXD. Det gir deg timer, minutter og sekunder på en presis og pålitelig måte. Når du studerer det, vil du legge merke til den åpne rotoren i tungsten-monoblokk, som viser den imponerende teknologien inni. Broene og hovedplaten har nøye utførte overflater med en kombinasjon av sandblåsing og polering, og de er også utsmykket med intrikate laserdekorasjoner.

Manufacture Calibre MT5602 er sertifisert av COSC, en anerkjent autoritet for chronometer-sertifisering, og overgår til og med de strenge standardene satt av denne institusjonen. Klokken holder seg innenfor en imponerende toleranse på bare 6 sekunder (-2/+4) per dag.

Allerede i salg

Både Pelagos FXD og Pelagos FXD Chrono «Alinghi Red Bull Racing Edition» fra Tudor er ikke begrenset i antall, og det er ikke angitt noen bestemt dato for når produksjonen vil avsluttes.

Veiledende pris for Pelagos FXD «Alinghi Red Bull Racing Edition» er 39 100 kroner, mens prisen for Pelagos FXD Chrono «Alinghi Red Bull Racing Edition» er 54 200 kroner.

Begge utgavene er allerede i salg.