Hands on: Victorinox Journey og Victorinox I.N.O.X. Chrono


Klokkeriet - Hands on: Victorinox Journey og Victorinox I.N.O.X. Chrono

Klokkeriet fikk anledning til en titt på Journey serien til Victorinox nå nylig. En spennende nyhetsserie som henter designelementer fra flere andre serier fra Victorinox.

Journey, 43 mm,
Automatisk med manuelt opptrekk
kr 12.695. Foto: Håvard Flaatten

Umiddelbart får jeg en følelse av at Inox og Airboss har endt opp i en hybrid av en ny modell. Vågalt med bezel som kutter i bunn, men også helt unikt. – og nytt. Skivene har god lesbarhet – god lume.

De automatiske dykkermodellene har en vannbestandighet ned til 200 meter. Skrukrone. Safirglass med antireflekterende belegg. Urkasse laget i resirkulert rustfritt stål. Og det produseres i Delemont – Sveits.

Victorinox I.N.O.X. Chrono. Foto: Håvard Flaatten

Urverket Selitta SW200-1 begynner å bli en velkjent arbeidshest som vil tikke å gå ufortrødent i mange år. Uret kommer på lenke, gummirem eller stropper.

Victorinox har også laget et snedig byttesystem hvor man kan i en enkel håndvendig skifte mellom lenke eller rem alt ettersom hva man føler. Ingen verktøy trengs. Dette er absolutt et stort pluss.

Foto: Håvard Flaatten

I tillegg kommer det en quartsmodell i flere forskjellige skivevarianter, samt noen kronografer – disse kommer i butikk på sensommeren i år. I og med modellen Journey kommer i flere forskjellige utgaver ang. farger og remmer/lenker, så vil jeg tro den vil slå an blant et bredt publikum.

Prisene for Victorinox Journey varierer fra rundt 7.000 til 13.000 og den finnes både som quartz og som automatisk.