Monaco med en fransk vri: Racing Blue Limited Edition


Klokkeriet - Monaco med en fransk vri: Racing Blue Limited Edition

Det har blitt mange utgaver av Monaco, og her kommer det enda en. Ta i mot TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue Limited Edition. Den nye TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue feirer merkets rike historie knyttet til racing ved å ta i bruk blå nyanser som hyller de franske Racing Blue racerbilene.

I motorsportens tidlige dager ble biler kjennetegnet av sine nasjonale farger i stedet for produsentens eller sponsorers livery. Hver nasjon hadde sin egen spesifikke farge, som den kjente britiske racinggrønn, den livlige italienske røde, Tysklands opprinnelige bruk av hvit før de gikk over til sølv, og den umiskjennelige blåfargen som er assosiert med franske biler.

Det er den spesielle blåfargen som fungerer som inspirasjonen bak TAG Heuers nyeste Monaco, TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue. Tenk på den blåfargen som blant annet Bugatti hadde på sine racingbiler på 30-tallet. Det er en ikonisk farge, og like særegen som den mer kjente British Racing Green. Registrene på urskiven og den perforerte racingremmen er i azurblått, og blir komplementert av lyse gule-lime aksenter, mest synlig på sekundviseren til kronografen.

Klokkekassen er laget av titan klasse 2 og måler 39 mm i diameter (47.4 mm fra lug til lug) og er 14.3 mm tykk. Den er utstyrt med TAG Heuers automatiske kaliber 11, som bruker et Dubois-Depraz kronografmodul. Dette betyr at den holder seg tro mot den opprinnelige utformingen av Monaco – mest bemerkelsesverdig er at kronen er plassert klokken 9 for å signalisere til kundene og eierne at klokken nå er automatisk – ingen grunn til å trekke kronografen manuelt hver dag. Det var et viktig poeng da Monaco ble lansert for første gang i 1969.

TAG Heuer Monaco Racing Blue Limited Edition vil koste drøyt $9,000 og vil være tilgjengelig fra juli 2023 i TAG Heuer-butikker, på nettet og hos andre forhandlere. Det vil bli laget i begrenset opplag på 1000 stykker, og hver klokke vil ha en gravert bakside med «one of 1000».

Som mangeårig fan av vintage Heuer syns jeg dette var en stilig Monaco. Jeg liker at de har hentet frem den franske blåfargen, og den kombinert med gule detaljer og en kasse i titan, gjør dette til en Monaco jeg gjerne vil ha i samlingen.

Harde fakta: