Radium 38mm er her


Klokkeriet - Radium 38mm er her

Pappa, hva slags klokke er det du har på deg i dag?

Spørsmålet kommet helt uventet i fra baksetet i bilen, på vei til skolen. Åtteåringen har lagt merke til klokken jeg har på armen. Det har vel aldri skjedd tidligere.

Hvorfor spør du om det? Syns du den er fin, spurte jeg.

Ja, den er kjempefin.Fargen er fin og reima er fin, slår hun bestemt fast.

Jeg er enig. Radium har gjort mye riktig når de nå lanserer et knippe nye modeller som alle er ett nummer mindre enn vi er vant til fra den kanten. Alle modellene har en kasse på 38mm. Dermed følger Radium i samme spor som veldig mange produsenter gjør nå. De ser at markedet ønsker et alternativ som er under 40mm.

Etter noen dager med Radium 38mm på armen, må jeg si at det er en klokke som mange kommenterer. Den har blitt mindre i størrelse, men tilstedeværeslsen på armen er fortsatt like stor.

Radium Nautisk. Foto:Jarl Rehn-Erichsen

Kjent og kjært

Radium 38mm er helt ny, men den er samtidig uten tvil en ekte Radium. Her er de helt tro mot sitt konsept, og her er det Radium-DNA i bøtter og spann. Bare litt mindre av det. Den klassiske Radium klokken er 41mm.

Klokken jeg har er en Radium Nautisk. Den har hentet sin inspirasjon i fra det tradisjonelle maritime. Tankene mine går til skipsklokker og annet messingutstyr fra seilskutetiden. Klokken har mørk grå lume som gir et intrykk av at det ikke er noe lume i det hele tatt, men til tross for den mørke fargen, lyser den opp i mørket. En artig overraskelse.

Radium Nautisk kommer i to utgaver. En med helt plain skive, og en med logoen til seilskuta Christian Radic.

Dette er den første Radiumklokka med gullfargede visere.

Den nye Rauim Nautisk passer perfekt med sine 38mm.Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Den 16. september lanserer Radium Instruments den nye klokkeserien Radium .38. og den har de utviklet i samarbeid med Hydro.

Vår tilnærming til formgivning er å videreforedle våre «stayere». Derfor gjenkjenner du i dag en Radium på tvers av rommet. Den nye .38-kolleksjonen er med sin distinkte sandblåste aluminiumskasse og enkelhet umiskjennelig Radium, men den nye størrelsen er tilpasset hva markedet etterspør nå, forklarer Thomas Cappelen Malling, grunnlegger og formgiver, Radium Instruments.

Den nye klokkeserien består av fire modeller i totalt åtte varianter. Samtlige er drevet av det klassikeren ETA 2892-2. Det er et verk som de aller fleste urmakere lett kan ta servide på. Deletilgangen er meget god.

Gutta bak Radium vil ikke kalle nyheten en dameklokke, men en klokke som passer for alle.

Sjur utdyper hva de har tenkt:

Kvinner og menn har generelt ikke like håndledd, og selv blant menn er det store variasjoner. Med Radium .38 tilbyr vi en unisex-klokke som passer de aller fleste, sier Sjur Stangebye-Hansen, driftsansvarlig, Radium Instruments.

Radium Nautisk har godt med lume selv den i dagslys er mørk grå. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Resirkulert kasse

Radium har siden starten i 2014 benyttet aluminium fra Hydro. Aluminium er et sterkt og samtidig formbart metall. Det veier også mindre enn stål, som de fleste klokker er laget av. Nå tar Radium steget videre og bruker Hydro CIRCAL, resirkulert aluminium i klokkens urkasser.

Ved å produsere klokkene i Norge, av et norskprodusert materiale, har vi hele tiden tilbudt et kortreist og klimavennlig produkt. Med resirkulert Hydro CIRCAL aluminium tar vi det enda et steg lenger og reduserer vårt klimafotavtrykk ytterligere, forklarer Sjur.

Hydro CIRCAL er Hydros resirkulerte aluminium, laget med minimum 75 prosent resirkulert aluminium fra forbrukerskrap. Ved å bruke resirkulert aluminium reduserer Radium energibruken drastisk i produksjonsfasen, samtidig som man tilbyr en klokke i høykvalitets aluminium.

Den 38mm store kassen er laget i resirkulert aluminium fra Hydro. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Den store miljøfordelen med aluminium er at metallet kan resirkuleres igjen og igjen, i det uendelige, uten at det mister sine egenskaper. I tillegg krever resirkulert aluminium kun fem prosent av energien som krever å produsere aluminium for første gang.

Bruk av resirkulert aluminium i produksjonsprosessen betyr at det genereres en lavere mengde varme (og dermed energi). Denne energien bidrar vanligvis til CO2-nivået i atmosfæren, så ved å redusere mengden energi som kreves for å lage materialet, gjør Radium proaktivt sitt for å redusere klimaendringene.

Hydro også vært en aktiv samarbeidspartner i prototypingen av klokken, og levert fabrikkeringsdata som optimaliserer anvendelsen av Hydro CIRCAL-materialet i urkassen.

Fire nye modeller – åtte varianter

Den nye klokkeserien består av fire modeller i totalt åtte varianter. Samtlige har den samme nye aluminiumkassen laget i nært samarbeid med Hydro.

Radium Sabotør. Foto: Christian Kirkemo/Radium Instruments

Original Radium. Merkets aller første og mest kjente modell. Nytt på .38-utgaven er minuttmarkeringer. Kommer i fargene Tobakk og Trafikkhvit. ETA 2892. Safirglass. SuperLuminova. 38mm. Hydro CIRCAL aluminium.

Radium Sabotør IV itrafikkhvit. Foto: Foto: Christian Kirkemo/Radium Instruments

Radium Sabotør IV. Fjerde versjon av Radiumklassikeren Sabotør er en ekstremt lettlest nedtellingsklokke inspirert av Nagra lydopptaksutstyr fra 50-tallet. Klokka er såvidt vi vet den første klokke i verden hvor tallskiven intuitivt endres fra time- til minuttregistreringm skriver Radium. Kommer i fargene Tobakk og Trafikkhvit med fluoriscerende rød markering for hel time. ETA 2892. Safirglass. SuperLuminova. 38mm. Hydro CIRCAL aluminium.

Original Radium 369 i petrolium. Foto: Foto: Christian Kirkemo/Radium Instruments

Original Radium 369. En videreutvikling av Original Radium med tallvisning klokka 3, 6, 9 og 12. Kommer i fargene Petroleum og Turkis/sølv. ETA 2892. Safirglass. SuperLuminova. 38mm. Hydro CIRCAL aluminium.

Radium Nautisk. Foto: Foto: Christian Kirkemo/Radium Instruments

Radium Nautisk. Inspirert av historiske skipsklokker med røtter tilbake til 1880-åra. Modellen er resultatet av Radiums samarbeid med Christian Radich, og finnes i to varianter – med og uten Radich-emblem på skiven. Sandblåst messingskive, gullvisere og mørkegrå SuperLuminova grafittmix. ETA 2892. Safirglass. SuperLuminova. 38mm. Hydro CIRCAL aluminium.

Presenteres på Oslo Swap Meet

16. september er det klart for det tredje Oslo Swap Meet, og der blir det mulig for alle som er interessert å ta en nærmere titt på de nye modellene.

Vi gleder oss til vise vår «lille nyhet» Radium .38 Hydro CIRCAL Oslo sentrum nå i september. Produkttesting antyder at den nye modellen vil bli en suksess. Vi opplever å slå et slag både for klimaet, norsk gründervirksomhet og klokkeenstusiaster av begge kjønn, forklarer Sjur.

Makkeren Thomas er enig og tilføyer:

Nettere, lettere, optimalt klimavennlig, med kvalitet i absolutt alle ledd og norsk Radium-DNA tvers gjennom: Radium .38 tar oss til neste nivå og det er kjempegøy.

Harde fakta:

Pris: 27.900 kroner

Vil du vite mer om Radium sjekk: https://radiuminstruments.no/products/38-nautisk