Hands on: Ny Bruvik Artic Ocean


Klokkeriet - Hands on: Ny Bruvik Artic Ocean


Klokkeriet har fått en titt på den nyeste Artic Ocean serien fra Bruvik.Rune Bruvik lanserte Arctic Ocean på BaselWorld messen i 2015 – og traff godt med sitt særegne design på denne serien. 

Arktiske ekspedisjoner, kompassform på urskive og strippet ned til minimalisme som signaliserte kvalitet. Med automatiske verk, buet sapphire glass. En klassiker ble født.

Foto: Håvard Flaatten

I høst har Bruvik endelig lansert en oppgradert kolleksjon av serien. Fire versjoner og alle måler 42mm i diameter.
Det er en størrelse som vil passe de aller fleste. 
Nye skiver og nytt design på lugs er de største forandringene fra den gamle serien. 


Toppmodellen – En skeleton modell, med navn Artic Ocean Navigator Open Machineroom – no date – med high end urverk – Sellita SW200 Elabore’ Skeleton urverk med spesiallagde sorte broer/overganger, og open back.

Foto: Håvard Flaatten

En lekker og spennende modell som har detaljer som imponerer undertegnede. Kommer på skinn eller lenke. 
Veil pris 35.000 kr på skinn.I tillegg kommer det tre modeller til – Navigator Blue, Navigator Black og Navigator Silver. Alle med en veil pris på 20.000 kr.

Lekre skiver – hvor det er vanskelig å velge favoritt. Standard Selitta SW 200 er en trofast arbeidshest som vil fungere godt i mange år, og som er lett og få tatt service på.

Foto: Håvard Flaatten

Skrukrone som entrer perfekt, nok gjenger og er smooth. Det gir en topp kvalitetsfølelse. Klokkene har
100 meter rating, betyr at dette er fortsatt en serie som tåler vann godt. Man kan fint ta den med på vannsport eller fridykking. 
100 meter og 150 meter med skrukrone er også mer «vintage» feeling i undertegnedes øyne. Lenken har god kvalitetsfølelse og tyngde. Klokkene er testet på skinnreimer som er uorginale.Original remmer var ikke kommet til oss på test tidspunktet. Likevel – remmene indikerer litt hvordan de vil bli seende ut.

Nydelig håndverk fra norske Bruvik Artic Ocean er og blir en klassiker som vil kunne gå i arv i generasjoner.

Foto: Håvard Flaatten