To lekre nyheter fra Seiko


Klokkeriet - To lekre nyheter fra Seiko

Landmaster 30th anniversary SLA071

I 1993 ble Seiko Landmaster-serien lansert i Japan. Gjennom en 30 år lang historie har serien blitt veldig populær blant eventyrere og fjellklatrere. For å markere 30-årsjubileet for serien, presenterer Seiko en ny Prospex-kreasjon, hvis design er basert på den arven fra de etterfølgende generasjoner av Landmaster.

Med denne nye Landmaster er lett og komfortabel, mye på grunn av en urkasse laget av titan, et materiale med utmerket korrosjonsmotstand, samtidig som det er motstandsdyktig mot riper.

Kompassringen og den roterende bezelen, kjennetegnene til Landmaster-serien, har fått en tredimensjonal form for enkel betjening og lesbarhet. Den nye Landmaster drives av kaliber 8L35, som er skapt for å tåle tøffe påkjenninger. Dette svært nøyaktige verket blir montert og justert av dyktige håndverkere i Shizukuishi.

Den blå graderte skiven representerer utsikten fra toppen av Mount Everest. Skivens farge uttrykker hvordan himmelen gradvis skifter til mørkeblått etter hvert som klatreren stiger trinn for trinn, som om universet kan anes gjennom himmelen.

Tredimensjonale indekser og tykke visere sikrer god lesbarhet selv under tøffe forhold. Hver av timeindikatorene har et generøst lag av Lumibrite, akkurat som viserne. Safirkristallen med superklar belegg sikrer god lesbarhet fra alle vinkler.

Prisen på denne jubileums Landmaster er 34.950 kroner, og det vil bli produsert 1.000 eksemplarer. 

Seiko Prospex Land Mechanical GMT Limited Edition SPB411

Her har Seiko laget en tro gjenskaping av en klassiker. Seiko Prospex har gjenskapt modellen fra 1968, som var Seikos første GMT-ur med en roterende bezel.

Den nye begrensede utgaven er så trofast som mulig mot den klassiske designet, og de kompakte dimensjonene, som kjennetegnet Navigator Timer fra slutten av 60-tallet.

Et karakteristisk fem-radet armbånd fullfører det klassiske utseende. På skiven følger Seiko-logoen designen til den opprinnelige modellen og er lavere i høyden enn den nåværende logoen. GMT-, time- og minuttviserne, samt indeksene, følger også Navigator Timer-designet.

Med sin uavhengig justerbare GMT-viser og en 24-timers roterende bezel, viser dette elegante reiseuret tiden på tre steder samtidig.

SPB411 koster 20.950 kroner og blir produsert i 4.000 eksemplarer.