Certina DS SUPER PH1000M – en klassiker er født på ny


Klokkeriet - Certina DS SUPER PH1000M – en klassiker er født på ny

CERTINA DS SUPER PH1000M

Certina lanserer i disse dager en ny utgave av klassikeren DS SUPER PH1000M. Denne ikoniske dykkerklokken ble introdusert i 1970 og var banebrytende både over og under vann. Den nye gjenskapningen kommer i to versjoner: en begrenset utgave på 1000 stykker med oransje skive og en svart versjon. Verket er et ETA basert Powermatic 80 Calibre automatisk urverk med 80 timers gangreserve og NivachronTM balansespiral. Et verk vi kjenner godt fra en rekke Certinamodeller.

Inspirert av en modell fra 1970-tallet, arver den nye DS SUPER PH1000M den klassiske vintage-sjarmen. Originalen satte standarden for vanntette klokker og ble brukt med suksess i undervannsprogrammet Tektite II. De to nye versjonene er ikke bare ekstremt vanntette, men de er også ganske tro mot det originale designet med en distinkt rillet og enveis dreibar bezel. Originalen har en svært høy kasse som kanskje ville blitt litt for sær for de fleste i dag. Certina har derfor gjort et klokt grep og gjort kassen noe lavere. Dette gjør at den vil nå ut til et langt bredere publikum.

Den nye utgave til venstre, og originalen på lenke til høyre.

Den nye diveren har en stålkasse på 43,5 mm x 42 mm, og har funksjoner som heliumventil for profesjonelle dykk, lettlest skive med Super-LumiNova® belegg og valgfri gummirem eller #tide ocean material® tekstilrem. DS SUPER PH1000M tåler dybder opp til 1000 meter og har et Powermatic 80-urverk med opptrekk, 80 timers gangreserve og magnetfeltbestandig NivachronTM balansespiral.

DS SUPER PH100M kommer i spesiell emballasje og vil være tilgjengelig hos offisielle CERTINA-forhandlere fra november 2023.

Prisen er 12.900,- kroner for den med oransje skive, mens den ordinære produksjonsmodellen med sort skive vil koste 12.200,- kroner.

Harde fakta

Movement: Automatic ETA Powermatic 80.611 with NivachronTM balance spring, Swiss-made

Hour, minute and second hands, date display

Power reserve: 80 hours

Case middle: Satin-finished 316L stainless steel, tonneau-shaped, 43.5 x 42.0 mm diameter. Screw-down crown, Helium outlet valve. Unidirectional bezel with aluminium ring and Super-LumiNova® markings

Dial: Orange; hands and indices with Super-LumiNova® coating; date at 3 o’clock.

Water resistance: Up to a pressure of 100 bar (1000 m)

Glass: Anti-reflective sapphire crystal

Special features: DS (Double Security), limited to 1000 pieces, based on a historical model, extreme water resistance up to 100 bar (1000 metres), Powermatic 80 calibre with anti-magnetic NivachronTM balance spring, special diving box packaging

Watch strap: Rubber strap with pin buckle

Reference: C024.907.17.281.10 Orange dial, limited to 1000 pieces,

Versions: C024.907.18.051.00 Black dial, unlimited