10 år med Bruvik Svalbard – det feires med ny modell


Klokkeriet - 10 år med Bruvik Svalbard – det feires med ny modell

Over et tiår har gått siden den første Bruvik Svalbard-prototypen ble avduket på Baselworld-messen i Sveits i 2013. Siden salgstarten i 2014 har Svalbard-modellen gjennomgått flere forvandlinger, fra 45mm med grovt etsede og multibørstede urskiver i 2014, inspirert av Svalbards fjellsider, til en 40mm versjon med gravert urskive i 2016, og til den nyeste 43mm versjonen i 2019. I 2021 fikk den også et keramisk innlegg i den dreibare bezelen.

Det er ikke vanskelig å kjenne igjen en Bruvik Svalbard. Rune Bruvik har lyktes godt med å skapet et lett gjenkjennelig uttrykk.

– Vårt oppdrag var tydelig – å skape den beste Svalbard-versjonen noensinne, bygget på ti års erfaring med modellen og vårt merkes snart 15-årige historie som en ekte norsk klokkepioner, ifølge Rune Bruvik, designeren bak Bruvik Time.

– For denne nyeste versjonen ønsket vi å forene og tilpasse urkassen fra vår minste fjordmodell fra 2014, det forhøyede og buede safirglasset fra Arctic Ocean-modellen fra 2015, sammen med dreibar bezel, konsept/tema og urskivedesign fra Svalbard-modellen fra 2014.

Hentet inspirasjon på Svalbard

Bruvik er et merke som virkelig trekker inspirasjon fra naturen, og ikke bare følger eksisterende bransjekonsepter. Svalbard-modellen er et direkte resultat av å oppleve naturen på Svalbard for å hente autentisk inspirasjon, ifølge Rune Bruvik.

Vi har nøye valgt og fusjonert de beste elementene fra tre av våre modeller for å skape den ultimate Svalbard-modellen i en ny 41mm urkasse. Bruvik Arctic Fjords leveres med to urskiveversjoner, inspirert av arktiske hav og is fra istiden for å skape unike arktiske fjorder på Svalbard.

Resultatet er en eventyrlysten «Daily Beater» – en høykvalitetsklokke egnet for både natureventyr og det urbane dagliglivet. Med høy kvalitet i alle deler og en relativt slank urkasse passer denne klokken de aller fleste håndledd. Kronen gir et sikkert grep for enkel tidsjustering, og klokken er vanntett ned til 200 meter.

Den dreibare bezelen med keramisk innlegg og det forhøyede safirglasset gir optimal innsikt til urskiven. Klokken er utstyrt med sveitsisk produsert Sellita SW300-elaborè/forhøyet grad urverk med 56 timers gangreserve. Den leveres med en lenke og en gummirem for en sporty og uformell stil, begge med sikre og justerbare lukkemekanismer for best mulig passform.

Harde fakta: