Ny Edox retro-kronograf: Sportsman Chronograph Automtic


Klokkeriet - Ny Edox retro-kronograf: Sportsman Chronograph Automtic

Undertegnede og Jarl fikk nylig anledning til å ta en nærmere kikk på to spennende nyheter fra Edox, hos importøren Santrade nylig.

Edox slipper som mange andre klokkeprodusenter nyheter om dagen. – og noen av dem er allerede i salg, slik som denne – Edox Sportsman Chronograph Automatic.

Foto: Håvard Flaatten

Sportsman Chronografen fra Edox går definitivt under svært «spennende»  men likevel legger den seg inn i kategorien – tidløs modell. Edox ble faktisk grunnlagt for 140 år siden – i 1884, og bare det er en prestasjon. Et merke med mye tradisjon og kvalitet og stolthet

Her feirer produsenten med en skikkelig lekker jubileumsmodell. Klassisk kronograf, med puteformet kasse. 

Foto: Håvard Flaatten

Tidsriktig størrelse på kassen. 41mm – og med et vakkert domed safirglass. Edox 082 verk som er uten dato – noe jeg kan like svært godt. “Keep it simple Stupid” er et slagord som passer godt, i positiv forstand. Det er rent og ryddig.

Skinn eller lekker mesh – Mesh`n har en kvalitet og finish som er fullt på høyde med det som kommer fra dyrere sveitsiske brødre.

Blå eller brun skive med mange detaljerte detaljer. 

Denne kan du dykke med

At en sportskronograf blir ratet med en vanntetthet på hele 300 meter sier også sitt til at her har de laget en flott modell som det også går an å bruke til alle tenkelige situasjoner – slik som til findressen, fest, dykking og så videre.

Hvilke andre kronografer med slik finesse og stil kommer med så god vanntetthet? Det er et fåtall.

Foto: Håvard Flaatten

Med en pris på 49.990,- er i den øvre delen av skalaen for mange, men dette er uten tvil en modell som vil kunne gå til neste generasjon, og bli tatt vare på med stolthet. Assosiasjoner  til  bestefars flotte klokker da jeg var en liten pode, og fulgte etter han i hælene.  Hvem husker vel ikke slike gode minner med besteforeldre. 

Og er det noe jeg faller for i klokkeverden, så er det back to basic.

Harde fakta:

Verk: Caliber: 08 basert på SW 510 BH b

 Automatisk verk.

Diameter: 41 mm.

Kasse: Stainless steel

Glass: Sapphire crystal

Vannntett til: 300M / 30ATM

Pris: 49.990,-