Radium + Aamodt = OL-gull på norske ski


Klokkeriet - Radium + Aamodt = OL-gull på norske ski

Det er alltid spennende å følge med på Radium og deres stadige nye prosjekter og ideer. Det er vanskelig å ikka la seg imponere over hvilken entusiasme som ligger bak merket.

Nå er et nytt samarbeid presentert. Denne gangen mellom den verdenskjente alpinisten Kjetil Andre Aamodt, Stereo Skis og det norske klokkemerket Radium Instruments og de tar sikte på å få en nordmann til topps på OL-pallen iført norske ski.

Prosjektet, kalt «Stereo Skis Alpha Project», søker å gjenreise Norges dominans i alpint, med en spesiell fokus på å konkurrere med norske ski.

Thomas Malling og Kjetil André Aamodt.

Siden Stein Eriksen triumferte i 1954, har ingen vunnet gull på et norsk skimerke. Dette gapet i historien ønsker Aamodt og hans team å fylle. «Norge skal fortsette å vinne gull i alpint. Men for første gang siden 1954 ønsker vi å utfordre verdenseliten med et norsk skimerke. Første mulighet er vinterlekene i 2026. Tanken på å få det til gir meg gåsehud,» uttalte Aamodt.

For å realisere dette ambisiøse målet har Aamodt og Stereo Skis-gründer Jens-Martin Johnsrud satt sammen en eksklusiv gruppe bestående av tidligere toppalpinister, nye alpintalenter og private sponsorer. I tillegg har de fått støtte fra det norske klokkemerket Radium Instruments, som vil bidra til prosjektet med deres helt spesielle Alpha-Project-klokke.

Radium Stereo Skis Alpha Project.

Radium Instruments, det eneste norskproduserte klokkemerke, har utviklet Alpha-Project-klokken i samarbeid med Stereo Skis. Thomas Malling, formgiver og grunnlegger av Radium Instruments Norge, kommenterte samarbeidet: «Når verdens mestvinnende alpinist sier at vi skal se en nordmann på pallen med norske ski, da tror vi på det. Da er vi med. For oss som norskprodusert klokkemerke er det en ære å støtte Kjetil og norske Stereo Skis arbeid med å gjenreise landets skihistorie.»

Stereo Skis Alpha-Project-klokken er utført i knallrød eloksert aluminium fra Norsk Hydro og er produsert i et begrenset opplag på 50 eksemplarer. Den vil bli lansert på nettstedet til Radium Instruments den 27. mars 2024. Klokken vil ikke bare være et symbol på støtten til prosjektet, men også et unikt stykke håndverk med sveitsiske mekaniske urverk.

Aamodt med sin Stereo Skis Alpha Project.

For hver solgte klokke vil en del av inntektene gå til støtte for Aamodts og Stereo Skis’ prosjekt med å finne og trene utøvere for å konkurrere om alpint gull. «Skal du bli nummer en, må du tørre å vise hva du står for. Folk ønsker å være med på å gjenreise det norske skieventyret og se norske ski på pallen igjen,» sa Jens-Martin Johnsrud, gründer av Stereo Skis.

Med dette helnorske samarbeidet tar Norge et steg mot å gjenvinne sin plass i alpinhistorien, med håp om å se en nordmann øverst på seierspallen i kommende OL.