Jurmo Stark – spennende finsk nyhet


Klokkeriet - Jurmo Stark – spennende finsk nyhet

Årets største nyhet fra Finske Jurmo Watches er en smidig field watch, kanskje litt pilot inspirert, automatisk klokke på 39mm. Den er under 10mm tykk, så går den lett under skjorteermet, og med allsidige 20mm lugs er dette ett skikkelig strapmonster. 

Ofte pleier jeg like slike ur på natoreim, men her passer lenken til Jurmo fint, den ligger bra på armen selv med mine noe småchubby 19 centimeters håndledd.. 

Foto: Espen Haugland

Nå om dagen er virkelig 38-40mm i vinden, flere og flere går ned i størrelser og vi ser mange flere nå som ønsker seg en 36mm Rolex Explorer til eksempel. Jeg liker framdeles 42 mm best, men jeg syns denne 39mm kler meg godt. 

Noe korte lugs gjør at denne kan passe veldig tynne og opp til store armer, litt avhengig av lenke/rem-valg, den nesten større ut med lenken enn med elastisk rem. 

De moderne indikatorer kl 3/6/9/12 gjør seg godt sammen med arabiske tall, som er malt på skiven med med kraftig lume. Dette gjør det veldig lett å se tiden på Stark selv midt på natten når en våkner til babycall eller kanskje lyden av en  innbruddstyv.

Uansett, tiden blir kjapt og presist avlest, selv med delvis skeleterte visere, da de er tydelig forskjellig i lengde og lume plassering, tid avlesning er ikke til å ta feil av.  

Klokken vi har testet har blå skive, og dermed er bakglasset også blått, som en ser delvis verket gjennom. Flere farger er tilgjengelig. 

Kronen er har Jurmo sin egen look, fine gripemønster og er lett å operere, med en flott logo gravert på kronehodet. 

Foto: Espen Haugland

Spesiell bezel

En av klokkens særegne design elementer er den 14-kantete fasetterte bezel, som igjen følger opp det moderne designet på klokken. Når en har flere fasetter blir lys reflektert litt glitrende. Det syns jeg er ganske flott, og uten sammenligning syns jeg det var en av de gode kvalitetene til norske Bruvik Senja, med Senja sine mange fjelltopper på bezel. 

Foto: Espen Haugland

Jurmo Stark passer like gjerne til førstegangstjeneste som til gallamiddag, en må bare bytte rem/lenke etter forholdene. 

Jurmo er ett Finsk klokkefirma som gjør veldig mye inhouse, de har lagt sjelen i å få til det omtrent bare sveitsere og tyskere har gjort før de. For to år siden vant Jurmo flere priser i «the Finnish watch awards» med sin modell Sisu samt en av de mindre damemodellene de har satset på. 

Sisu modellens etterkommer Sisu X  får dere snart bli bedre kjent med da den også har vært på test hos meg. 

Finland er virkelig på vei oppover i klokkeverden sammen med storheter som Sarpaneva og Vautilainen, som baner veien. Summen av dette det flotte eventet «The watch show Finland» kommer det nok flere suksseshistorier fra Finnene snart. 

Harde fakta:

Specs Jurmo Stark: 

Materiale : Rustfritt stål

Type: Field Watch 

Diameter: 39mm

Lugs: 20mm

Tykkelse: 9.7mm

Safirglass * 2

Vanntett: 100m

Ikke skrukrone

Urverk: eta 2892

Gang reserve:  42 timer

28.800vph 

Pris: 2390 euro

Klokken leveres på lenke eller nato/ flexibel nylon rem. 

Besøk gjerne :

 http://jurmowatches.com 

for mer info og spørsmål om pris/mva ved evt innførsel til Norge.