Hands on  –  10 års jubilanten Bruvik Svalbard 


Klokkeriet - Hands on  –  10 års jubilanten Bruvik Svalbard 

Klokkeriet har denne gang tatt en titt på den helt  nye serien Bruvik Svalbard.

10 år har gått siden første generasjon Svalbard dukket opp på markedet. Undertegnede ble betatt da den grå med rød besel ble sluppet helt i den gryende starten.

Foto: Håvard Flaatten

På lansering hos den lokale urmakeren – så ble det handel den gangen – og Bruvik`n ble med hjem. Fortsatt i mitt eie. Den er stor og tøff. Og brukes av og til ennå.

Men, med tiden så har også mindre urkasser og fokus på høy bærekomfort blitt populært igjen. I dag er både stort og smått helt innafor.Men personlig er jeg blitt mer og mer glad i mindre ur. 

Foto: Håvard Flaatten

Slanket kasse

Denne gangen har Svalbardserien blitt slanket til  41mm i kassemål, og med en nydelig lenke, så er det perfekt også for større håndledd. Likevel også perfekt for mindre håndledd. Nesten som en Sveitsisk lommekniv. Går til alt.

Innvendig tikker et SW300 urverk – no date. Krone entrer på mesterlig måte og er signert. Gjennomført til «Meget pluss».Her er det designelementer som virkelig treffer. 

Foto: Håvard Flaatten

Minimalisme ved å ha børstet stål på de største flatene, men med raffinerte, delikate, perfekte, polerte kanter og fasetter. Fire forskjellige skiver i blått og sort. Og inkludert i prisen følger også med en flott gummirem med tekstiltopp.

Lenken har en meget fin lasergravert foldelås med nok hull til å regulerer låsen. Buet safirglass som er ørlite forhøyet – skaper også en eleganse – Luksusen dempes, på en svært bevisst måte fra Bruvik med matt keramisk bezel. Perfekt sentrering av bezel gjør også sitt til at alt stemmer i mine øyne.

Jeg forstår hans gode valg i design og utførelse Har nå fulgt med på utviklingen av Svalbard serien fra Rune Bruvik i alle årene den har vært på markedet.

Nå er Bruvik Svalbard endelig komplett – og 100 % i mål.