Radium i stål – en god idé?


Klokkeriet - Radium i stål – en god idé?

«Hvordan føles en Radiumkasse i stål på labben?» Spør Radium.

Det fikk jeg lyst til å finne ut.

I en ukes tid har jeg hatt stålvarianten av «Original SL41» på armen.

Foto: Radium

Noe som ofte dukker opp som et viktig poeng når Radium snakker om klokkene sine, er at kassene er laget i norsk aluminium.
Det at de nå har gått bort ifra å utelukkende bruke aluminium som man kan si er en viktig del av identiteten til merket er interessant. Jeg synes det er modig av Radium å bryte med sin så tydelige profil på denne måten. Det ville ikke vært like overraskende om en produsent som lager kasser i stål plutselig skulle prøvd seg på aluminium.

Før jeg tok klokken på armen var jeg spent på hvordan vektøkningen ville påvirke inntrykket. Men jeg må si det er vanskelig å merke spesielt stor forskjell når vekten kun har økt fra 66 til 85 gram. Når det gjelder hva som er optimal vekt på en klokke er dette uansett subjektivt.

Foto: Radium


Dimensjonen på kassen er uendret fra originalen, og på mine håndledd som lett kan bruke klokker ned til 36mm, sitter denne veldig godt.

Klokken jeg har fått låne har den brune skiven «tobacco». Det er ikke min favorittfarge, men det er smart og «riktig» med en matt skive innrammet av et blankpolert bezel på en børstet stålkasse, selv om det også skal være mulig å få denne med blå «sunburst»-skive, men denne har jeg ikke sett enda.

Lumen på visere og timeindikatorerene er som på aluminiumsutgaven farget i det noen vil kalle «fauxtina», altså falsk patina, men på denne skiven oppleves det først og fremst som et fargevalg, som både kler fargen på skiven og som tas igjen i sømmene på den medfølgende lærreimen, som forøvrig er i veldig god kvalitet.

Så, hva tenker jeg om SL41 i syrefast stål?

Jeg liker klokken godt og tror at denne kan være aktuell for de som liker designet til Radium, men synes stålkasser passer profilen bedre. Kanskje synes noen det blir et «penere» uttrykk. Med syrefast stål er det også en klokke som kanskje er bedre rustet til bruk for folk som er mye i saltvann eller maritime miljøer?

For meg er det et nytt og spennende alternativ i et allerede interessant sortiment. Men kunne man gjort det enda mer spennende med en ny skive, kanskje med ny farge?


Harde fakta:

Ø: 41mm
Verk: ETA 2824
Glass: Safir
Vekt: 85g
Trykktestet til 100m