For en herlig herre-aften!


Klokkeriet - For en herlig herre-aften!

For ti år siden startet en tradisjon som har blitt en av de mest etterlengtede begivenhetene i vårt område – Herrenes Aften hos Marcussen Ur & Smykker i Arendal. Det hele begynte som en respons på den populære «Damenes Aften», med tanken om å skape en egen kveld for herrer fylt med aktiviteter som øl, mat, biler og klokker. Denne tradisjonen har nå blitt arrangert ni ganger, med en pause på ett år på grunn av COVID-19.

Fredag 14. juni var det klart for årets Herrens Aften. Som vanlig ble det en skikkelig festaften for klokkeinteresserte.

Foto: Håvard Flaatten

Oppstarten

Den første Herrenes Aften ble arrangert med et tak på 100 gjester, hvorav 90 møtte opp. Arrangementet vokste raskt i popularitet, og vi måtte utvide uteområdet på utsiden av butikken for å imøtekomme den økende etterspørselen.

– Nå leier vi et stort telt som tar unna matservering og forfriskninger, og vi har plass til rundt 140 gjester, forteller Magnus Marcussen.

Foto: Håvard Flaatten

En kveld for herrer

Hva gjør Herrenes Aften så spesiell?

– Kombinasjonen av øl, mat, biler og klokker har vist seg å være en vinneroppskrift. Gjestene kommer ikke bare fra nærområdet, men også fra steder så langt unna som Nord-Norge og Oslo, ofte med fly. Billettene blir raskt utsolgt, og vi har ofte en venteliste for dem som ønsker å delta dersom noen melder avbud, forklarer han.

Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten

Planlegging og gjennomføring

Selv om de har arrangert dette flere ganger, krever det fortsatt mye planlegging. Marcussen samarbeider tett med sine leverandører, som ofte beskriver Herrenes Aften som et av de beste eventene de deltar på.

– De setter av datoen et år i forveien for å være sikre på å kunne delta, sier Marcussen.

– I år hadde vi blant annet besøk av Morten Paulsen som representerte De Sanders, for første gang, som ble positivt overrasket. Vi hadde også representanter fra merker som Doxa og Sjø Sandstrøm. Basert på tilbakemeldingene fra gjestene har vi inkludert Doxa i vårt sortiment, legger han til.

Foto: Håvard Flaatten

Salg og spesielle gjester

Hvor mange klokker som ble solgt denne kvelden er ikke klart, men Tom Stiansen og Rune Bruvik var et godt team og solgte en god del Bruvik-klokker sammen. Vi hadde også besøk av den nye ambassadøren til BM, Alex Noddeland, som er en lokal dødser i verdens toppen.

Foto: Håvard Flaatten

Konklusjon

Herrenes Aften har utviklet seg til å bli en tradisjonell feiring som samler menn fra fjern og nær.

– Med en kombinasjon av god mat, drikke, imponerende biler og eksklusive klokker, skaper vi en kveld som våre gjester gleder seg til hvert år. Vi ser allerede frem til neste Herrenes Aften, og håper å se både gamle og nye ansikter blant våre gjester, avslutter Marcussen.