15 år med kundekvelder: Tradisjon og nyvinninger hos Trond Næss


Klokkeriet - 15 år med kundekvelder: Tradisjon og nyvinninger hos Trond Næss

Fredag 20. juni var det igjen duket for en av de populære kundekveldene hos urmaker Trond Næss. Butikken, som har arrangert slike kvelder to ganger i året i over 15 år, åpnet dørene for entusiastiske gjester fra klokken 18 til 23.

Foto: Håvard Flaatten

– Vi har etter hvert fått en god tradisjon på dette, forteller urmaker Trond Næss. – Det er alltid en fin anledning til å samle klokkeinteresserte kunder, vise frem nyheter og ikke minst ha det sosialt sammen.

Denne gangen var det særlig det legendariske dykkemerket Doxa som sto i fokus, men gjestene fikk også kikke nærmere på spennende nyheter fra Omega, blant annet Railmaster, samt de nye Superocean-modellene fra Breitling, nå med oppdatert urverk.

Foto: Håvard Flaatten

Rundt 45 gjester fant veien til butikken denne kvelden – alle hentet fra en stadig voksende interesseliste som i dag teller omkring 400 navn. Det var god stemning, og latteren satt løst da Trond kunne notere seg en dobling i kvinneandelen fra i fjor: – Vi hadde hele to damer blant deltakerne denne gangen, smiler han.

Arrangementet hadde også en personlig og koselig ramme. Urmaker Tomas, en av butikkens egne, hadde brygget sitt eget øl for anledningen – til stor begeistring blant de fremmøtte. Og ferskingen Alexander, som var inne i sin andre arbeidsuke, fikk virkelig prøve seg i rampelyset: plassert midt i butikken demonstrerte han sine ferdigheter på et mekanisk kaliber til et dameur, der han blant annet byttet fjæren til støtsikringen.

Foto: Håvard Flaatten

– Det var en liten test på om han fortjener fast plass, fleiper Trond. – Men han bestod med glans!

Etter klokkekvelden tok noen av deltakerne turen videre ned på brygga for å forlenge sommerkvelden litt.

Med et sterkt faglig innhold, sosialt fellesskap og lidenskap for fine mekaniske detaljer, er det ingen tvil om at klokkekveldene hos Trond Næss Urmakeri har blitt et høydepunkt blant entusiaster – og noe å se frem til igjen til høsten.

Foto: Håvard Flaatten